Aksaray’da Hırsızlık Olayı ve Şüphelilerin Yakalanması
Aksaray’da gerçekleştirilen bir traktör hırsızlığı olayı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda aydınlatıldı. Çalınan traktör, bulunmasının yanı sıra suçu işleyen iki kişinin de yakalandığı bildirildi.
Hırsızlık İhbarı ve Ekiplerin Müdahalesi
Olay, Aksaray’ın Ağaçören ilçesine bağlı Hüsrev köyünde meydana geldi. Gece saatlerinde, Ü.D. isimli bir vatandaş, bahçesinde park ettiği traktörünün yerinde olmadığını fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı ve durumu bildirdi. İhbarın ardından JASAT ekipleri hızla bölgeye intikal ederek, hırsızlık mağdurunun ifadesini aldı.
Traktörün Bulunması ve Şüphelilerin Belirlenmesi
JASAT ekipleri, Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinatörlüğünde harekete geçerek çalınan traktörün izini sürdü. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, traktörün Ağaçören ilçesi Karapınar Yaylası yakınlarında bir tarlada kaza yapmış biçimde bulunduğu tespit edildi. Ekipler, iz sürdükleri sırada hırsızlığa karışan iki şüphelinin kimliğini, B.B. ve T.D. olarak belirledi.
B.B., traktörün bulunduğu alanda gözaltına alınırken, diğer şüpheli T.D.’nin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.
Şüphelilere Yönelik İncelemeler ve Sonuçlar
Yapılan sorgulamalarda, B.B. isimli şahsın hırsızlık suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, T.D. isimli firarinin ise silahla tehdit suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası taşıdığı belirlendi. B.B. jandarma birimindeki işlemlerinin ardından Aksaray Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer firari T.D.’nin yakalanması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.