Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in nitelikli tarıma yönelik yürüttüğü projeler, üretim ve verimliliği artırarak, daha önce sınırlı alanlarda yetiştirilen Akkuş şeker fasulyesini, şimdi büyük zincir marketlerde kendine yer bulabilen değerli bir ürün haline dönüştürdü.
Akkuş ilçesinde, uzun yıllar boyunca kısıtlı alanda üretilen bu fasulye türü, Başkan Güler’in sağladığı destekler sayesinde hızla gelişim gösterdi. Öncelikle Akkuş Şeker Fasulyesi Paketleme Tesisi’nin üretim kapasitesi, zamanla artarken, ürün de daha geniş bir pazarda yer bulmaya başladı. Dr. Güler’in başını çektiği bu girişimle, Türkiye’nin büyük zincir marketlerinden birinde adını duyuran Akkuş şeker fasulyesi, önemli bir marka değeri kazandı.
Akkuş şeker fasulyesi, Türkiye genelinde sevilen bir ürün olarak, Akkuşlu üreticilerin istikbalini de parlak bir hale getirdi. Zincir marketler aracılığıyla ticaretin geliştiği bilgisini paylaşan Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, bu süreçte verdiği desteklerden dolayı Dr. Güler’e teşekkür etti. Kaya, “Akkuş şeker fasulyesi, kazananların Akkuş ve onun çiftçileri olduğunu, üretimimizin 10 tondan 900 tona çıktığını” belirtti. Vurguladı ki, “Bu ürün bizim için çok kıymetli ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katkıları her zaman yanımızda oldu. İlk başta 100 üretici ile yola çıktık, artık bu sayı 2 bin–2 bin 500’lere ulaştı, ekim alanlarımız büyüdü. Daha önceleri pazar bulmakta zorluk çekiyorduk, ancak Başkanımızın desteği sayesinde, ORTAR A.Ş. ile çalışarak ürünlerimizi zincir marketlerde satışa sunma imkanı bulduk. Bu yıl da sürdürülebilir bir pazarlama hedefiyle yine bu zincir marketlerle işbirliği yapıp, ürünlerimizi yükleyerek paketleme tesisine gönderdik. Bu konudaki emekleri çok büyük; kendisine teşekkür ediyoruz. Gelecek dönemde de üretimimizi artırmak için tüm adımları atacağız. Kazanan her zaman Akkuş ve onun üreticileri olacaktır,” şeklinde konuştu.