Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ahmet Güldal: “Kuraklık Verim Düşüklüğüne Neden Oldu Ancak Sivas Şanslı”

    Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, kuraklığın bu yıl Türkiye’de özellikle arpada verim kaybına yol açtığını belirtti. Sivas’taki hasat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve bölgenin güçlü stoklara sahip olduğunu ifade etti. Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ın iklim koşullarından olumlu etkilendiğini vurguladı.

    Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, kuraklığın bu yıl

    Kuraklık Etkisiyle Verimde Düşüş Yaşanıyor

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu yılki hasat döneminin kuraklık nedeniyle Türkiye’nin birçok bölgesinde verim kaybı ile gerçekleştiğini açıkladı. Güldal, verim kaybının en çok arpa ürününde görüldüğünü ifade ederek, “Ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli tedbirler alıyoruz.” dedi.

    Sivas’taki Hasat Durumu Müspet

    Bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Sivas’a gelen Güldal, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile bir araya geldi. Çiftçilerin dilek ve sorunlarını dinleyen TMO Genel Müdürü, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi. 2025 yılı hasat dönemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Güldal, “Ülkemizde hasat dönemi birçok yerde sona erdi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise devam ediyor. Sivas’ta arpa hasadı yüzde 70, buğday hasadı ise yüzde 50-55 oranında tamamlandı.” şeklinde bilgi verdi.

    Üretim Stokları Güçlü

    Sivas’ın hasatlarında mevcut stokların güçlü olduğuna dikkat çeken Güldal, “Sivas, hem arpa hem de buğday konusunda yeterli stoklara sahip ve bu durum komşu illere de destek olabilecek düzeyde. Hasat sezonunun ilerleyen evrelerinde bu miktarın artacağı düşünülüyor.” ifadelerini kullandı. Üreticilere ödemelerin 24 ile 28 gün içinde yapıldığını da belirten Güldal, mevcutta herhangi bir sorun bulunmadığını aktardı.

    Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Rolü

    Kuraklığın verim kaybına sebep olduğunu vurgulayan Güldal, TMO’nun amaçlarının başında üreticilerin yanında olmak ve istikrarlı bir piyasa yönetimi sağlamak olduğunun altını çizdi. Sivas’ta 4 lisanslı depo olduğunu ve bu depoların üreticiler için büyük avantaj sunduğunu belirten Güldal, ilerleyen dönemlerde yeni lisanslı depoların açılacağını da dile getirdi.

    Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Genel Müdür Güldal’ın ziyaretinin moral kaynağı olduğunu belirterek, “İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle birçok il zor bir süreç geçirirken, Sivas bu durumu en iyi şekilde atlatıyor.” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı