Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Afyonkarahisar’da Manda Yetiştiriciliği Projesine 1,5 Milyon TL Ek Ödenek Aktarılacak

    Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, manda yetiştiriciliği projesine 1,5 milyon TL ek ödenek ayırdı. Toplantı, Büyük Taarruz’un başladığı Çakırözü köyünde yapıldı. Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser ve Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, tarihi kökler ve zaferlerle dolu bu buluşmanın önemine vurgu yaptı.

    Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, manda yetiştiriciliği projesine 1,5 milyon TL

    **Afyonkarahisar’da Manda Yetiştiriciliği Projesine Ek Destek Sağlanacak**

    Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, tarihi bir öneme sahip olan 4. oturumunu, Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Mehmet Siper, 25 Ağustos’un 26 Ağustos’a bağlandığı gecenin, Büyük Taarruz’un başlangıcını simgelediğini ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’ye yürüdüğü bu köyün, toplantı için özel olarak seçildiğini ifade etti. Toplantının en önemli kararı, manda yetiştiriciliği projesine 1,5 milyon TL tutarında ek ödenek tahsis edilmesi oldu.

    **”Zaferin Başkenti Şuhut’ta Olmak Gurur Verici”**

    Şuhut Kaymakamı İzzet Cem Eser, bu toplantıda ev sahipliği yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, “Ağustos ayı, Türk ulusu için önemli zaferlerle anılan bir aydır. Böyle bir süreçte zaferin merkezi olan Şuhut’ta sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

    **”Tarihsel Bir Anlam Taşıdığı İçin Önemli”**

    Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinin bulunduğu bu topraklarda gerçekleştirilen toplantının kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu kaydetti. Özaşkın, “Bu durum gerçekten onur verici” dedi ve meclis üyelerine yönelik, “Allah’ın yanındaki değerini anlamak isterseniz, elbette bakmalısınız. O yüzden, yaptığınız işe dikkat edin. Size verilmiş güzel bir görev var” diye ekledi.

    **Kırsal Ekonomiye Önemli Katkı**

    Toplantıda alınan 1,5 milyon TL’lik ek ödenek kararının, özellikle kırsal kalkınma ve hayvancılık yatırımları açısından büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Manda yetiştiriciliği projesi ile yerel ekonomiye katkı sağlanması ve geleneksel hayvancılığın yeniden canlandırılması hedeflenmektedir.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı