Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Manipüle Edilen Duyurularla İlgili Açıklama

    Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, bazı basın organlarının yaptığı haberlerin manipüle olduğunu ve kurumun siyasi aktörlerle karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını belirtti. Oda, mülk duyurusunu halka ulaştırdığını ancak ihalenin sahibi olmadığını vurguladı.

    Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, bazı basın organlarının

    ### Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Açıklama

    Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, son günlerde basında yer alan bazı yorumların gerçeği yansıtmadığını ve kurumlarının siyasi aktörlerle karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını duyurdu.

    ### İhale Duyurusu Hakkında Bilgilendirme

    Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada, 4 Ağustos 2025 tarihinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait 47 taşınmazın kapalı teklif usulü ile ihale edileceği belirtildi. Söz konusu duyurunun resmi web sitesinde (https://www.vantso.org.tr/duyurular/10963/tasinmaz-satisi-hk) ve SMS aracılığıyla üyelerle paylaşıldığı ifade edildi.

    Bunun yanı sıra, birkaç yıl önce aynı alanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait olup, Van Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiği de hatırlatıldı. Açıklamada, belediyenin daha önce de bu bölgede imar düzenlemeleri yaptığını ve satışlar gerçekleştirdiği vurgulandı. Oda, şehrin yeni yerleşim alanlarına ihtiyacının farkında olduğunu ve mevcut imarın genişleme alanlarına ihtiyaç duyduğunu dikkate aldığını belirtti.

    ### Kamu Görevi Olarak Bilgilendirme

    Açıklamada ayrıca, Van Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut yerleşim alanları üzerinden halka uygun fiyatlarla arsa satışına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiği bilgisi verildi. Oda, bu tür faaliyetlerin kamu hizmeti olarak değerlendirildiğini ve duyuruların üyelerine ve halka iletildiğini belirtti. Odanın, söz konusu ihaleye ilişkin karar verici olmadığını da eklediler.

    Yönetim Kurulu, yerel kamuoyunu bilgilendirirken, kendilerine iletilen tüm ihalelerin duyurulmasını arzu ettiklerini ifade ederek, belediyelerin iş ve işlemlerinin kendi yetki alanları çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.

    ### Manipülasyon ve Yasal Haklar

    Son olarak, bazı basın yayın organlarının oluşan durumu manipüle ettiğini ve kurumun itibarını zedelemeye çalıştığını savunan Oda, bu durumu kınadıklarını ve yasal haklarını saklı tuttuklarını kamuoyuna duyurdu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı