Prematüre Bebekler İçin Hava Sevki Gerçekleşti
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yenidoğan bir prematüre bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilirken, Muş’ta doğan başka bir bebek “soğutma tedavisi” gereksinimi nedeniyle helikopter ambulansla Ağrı’ya getirildi.
Şikayet Edilen Kalp Rahatsızlığı ve Tedavi Süreci
Elde edilen bilgilere göre, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 34 haftalık yaşı ve 2.240 gram ağırlığı ile doğan Behram Ali Talay adlı prematüre bebek, doğum sonrası “Patent Ductus Arteriosus” adı verilen kalp rahatsızlığı teşhisi ile tedavi edilmek üzere hastaneye alındı. Kalpteki damarın açık kalması durumu, bebeğin ileri düzey cerrahiyi gerektiriyordu. Bu nedenle, bebek Antalya’ya sevk edilme kararı alındı. 112 Acil Sağlık ekipleri, bebek ile öncelikle Ahmed-i Hani Havalimanı’na ulaştı. Burada, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ndeki Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne transfer edildi.
Soğutma Tedavisi İçin Helikopterle Nakil
Diğer yandan, Muş Devlet Hastanesi’nde 39 haftalık olarak ve 3.000 gram ağırlığında doğan Bebek Ekelik, “soğutma tedavisi” ihtiyacı ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne helikopter ambulans ile taşındı. Hastanede tedavi süreci hızlı bir şekilde başladı ve bebeğin durumu dikkatli bir şekilde izleniyor.
Ağrı İl Sağlık Müdürü’nden Önemli Açıklamalar
Ağrı İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Esra Beşer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tam donanımlı bir merkez haline geldiğini vurgulayarak, “Artık diğer illerden hasta kabulü yapıyoruz. Bu durum, hizmet kalitemizin ve sağlık altyapımızın gelişimini gösteriyor.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Bebeklerin sağlık durumu ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.