Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen uyuşturucu soruşturmaları, 1 Temmuz 2026 ile 25 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve Gölbaşı ile Besni ilçelerinde uyuşturucu suçlarına yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttü. Bu süreçte 35 şüpheli hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlamasıyla işlem yapıldı. Gözaltına alınan 30 şüpheliden 20'si tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Uyuşturucu Kullanımı ve Bulundurulması Üzerine Soruşturmalar
Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı ve bulundurulmasına yönelik yapılan başka bir soruşturmada ise 222 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Bu kapsamda 27 kişi gözaltına alınırken, 10'u tutuklandı, 12'si adli kontrol şartıyla, 5'i ise serbest bırakıldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve uyuşturucu ticareti yapanlar ile kullanıcılarına karşı operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Başta gençler olmak üzere toplumun uyuşturucunun zararlarından korunması amacıyla, uyuşturucu kullanıcılarına ve satıcılarına göz açtırılmayacağı ifade edildi. Bu süreç, Adıyaman'da uyuşturucu ile mücadelenin ne denli önemli bir konu olduğunu ve toplumsal sağlığın korunmasına yönelik kararlılığı gözler önüne seriyor.






