Adana’da Tırda 97 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Adana’da gerçekleştirilen polis operasyonunda bir tırda 97 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Tırın sürücüsü gözaltına alınarak tutuklandı.
Haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, silah ve mühimmat ticaretinin engellenmesine yönelik bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda otoyolda bir tırda ruhsatsız silahların bulunduğu bilgisine ulaşan ekipler, hızla harekete geçtiler. Otoyolda belirlenen noktada önlem alan polis, tırı durdurarak detaylı bir arama gerçekleştirdi.
Yapılan arama sonucunda 97 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayın ardından tır sürücüsü C.K. gözaltına alındı. Emniyet ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyon, Adana’da silah kaçakçılığının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ANADOLU’DA GÜNLÜK YAŞAMLA İÇ İÇE GEÇMİŞ BİR MESLEK OLAN KALAYCILIK ARTIK KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER ARASINDA SAYILIYOR. BAKIR KULLANIMININ MALİYETLİ OLMASI VE AZALMASI, MESLEKTE YENİ USTA YETİŞMEMESİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR.
GÜNLÜK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZLERİNDEN VE EN ESKİ MALZEMELERDEN BİRİ OLARAK BİLİNEN KALAY, GÜMÜŞ RENGİNDE, BAKIR KAPLARI KALAYLAMA İŞİNDE KULLANILAN YUMUŞAK BİR MADEN OLARAK TANIMLANIYOR.
ÖZELLİKLE PİŞİRME İÇİN KULLANILAN BAKIR EŞYALARIN HAVA İLE TEMASI SONRASI OLUŞAN ZARARLARI ÖNLEYEREK SAĞLIKLI BİR YÜZEY OLUŞMASINI SAĞLAYAN KALAY HEM BAKIRI, HEM İÇİNDE PİŞİRİLEN YEMEĞİ KORUMASIYLA BİLİNİYOR. İHTİYAÇ DUYULDUKTAN SONRA BELİRLİ BİR ISI VERİLEN BAKIR ÜRÜNLER, KALAY İŞLEMİNDEN GEÇİRİLİYOR.
ORDU’DA KALAY USTASI DAVUT GÜNDÜZ (36), MESLEĞİN GÜN GEÇTİKÇE UNUTULMAYA YÜZ TUTTUĞUNU SÖYLEDİ.