Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye genelinde 81 ilde yapılan operasyonların detaylarını paylaştı. Şubat ve Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 7 bin 818 operasyonda, toplamda 70 bin 853 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığı ve 32 bin 882 kişinin tutuklandığı belirtildi. Bakan Gürlek, bu operasyonda sadece suç örgütlerinin faaliyetlerine değil, aynı zamanda finansal kaynaklarına ve malvarlıklarına da müdahale edildiğini vurguladı.

Uyuşturucu ile Mücadelede Ciddi Başarılar

Bakan Gürlek'in açıklamalarına göre, soruşturmalar sonucunda piyasa değeri 30 milyar lirayı aşan uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ayrıca, 1,4 milyar lira, 17 milyon avro ve 1,7 milyon dolar üzerinde nakit para ile birlikte 9 bin 30 taşınmaz, 1.556 araç ve 22 deniz taşıtına el konuldu. 803 şirket ve işletmeye adli işlem yapılırken, 38 bin 58 banka ve kripto hesabına bloke konuldu. Yasa dışı bahis ve sanal kumar sitelerine karşı da 28 bin 245 hesap erişim engeline tabi tutuldu.

Bakan Gürlek, bu mücadelede görev alan tüm kamu kurumları ve çalışanlarına teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde suçla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Hedef, milletin huzurunu bozacak her türlü suç yapılanmasına karşı kararlılıkla durmak ve gençlerin geleceğini güvence altına almak.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin suç ve uyuşturucu ile mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Uyuşturucu ve suç örgütleriyle mücadele, sadece adli bir mesele değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olarak da değerlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı