A Milli Futbol Takımı’nı son yılların en zorlu milli maç dönemlerinden biri bekliyor. Tarihinde ilk kez UEFA Uluslar A Ligi’nde yer alacak Türkiye, yalnızca 11 günlük süreçte Fransa, İtalya ve Belçika gibi Avrupa futbolunun devleriyle dört karşılaşma oynayacak.
Ay-yıldızlıların ilk iki iç saha maçına İstanbul yerine Kocaeli ve Bursa ev sahipliği yapacak. Türkiye, Fransa’yı Kocaeli Stadyumu’nda, İtalya’yı ise Bursa’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde ağırlayacak. Ardından Liege ve Bologna’da iki kritik deplasman mücadelesine çıkılacak.
İlk düdük Kocaeli’de çalacak
Türkiye’nin A Ligi’ndeki tarihi yolculuğu, 25 Eylül 2026 Cuma günü Fransa karşılaşmasıyla başlayacak.
Saat 21.45’te başlayacak mücadele Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak. Böylece Kocaeli, Gürcistan karşılaşmasının ardından bir kez daha A Milli Takım’ın önemli bir resmî maçına ev sahipliği yapacak. Milliler, bu statta oynadığı son karşılaşmada Gürcistan’ı 4-1 mağlup etmişti.
Fransa maçından yalnızca üç gün sonra ise ikinci dev buluşma gerçekleştirilecek.
İtalya maçı Bursa’da
A Milli Takım, 28 Eylül 2026 Pazartesi günü İtalya’yı Bursa’daki Atatürk Spor Kompleksi’nde konuk edecek.
Karşılaşma saat 21.45’te başlayacak. Bursa’daki futbolseverler böylece Bulgaristan maçının ardından yeniden milli maç heyecanı yaşayacak. Türkiye, bu stadyumda oynadığı son resmî karşılaşmada Bulgaristan’ı 2-0 yenmişti.
Fransa ve İtalya karşılaşmalarından alınacak sonuçlar, grubun geri kalanı açısından büyük önem taşıyacak. Milliler, iki iç saha maçının ardından art arda iki zorlu deplasmana gidecek.
4 günde iki deplasman
Türkiye’nin üçüncü grup maçı 2 Ekim 2026 Cuma günü Belçika ile oynanacak.
Liege kentindeki Maurice Dufrasne Stadyumu’nda yapılacak mücadele saat 21.45’te başlayacak. Ay-yıldızlı ekip, Belçika karşılaşmasının ardından Türkiye’ye dönmeden İtalya’ya geçecek.
Milliler, 5 Ekim 2026 Pazartesi günü Bologna’daki Renato Dall’Ara Stadyumu’nda İtalya ile bir kez daha karşılaşacak. Bu mücadele de saat 21.45’te başlayacak.
Renato Dall’Ara Stadyumu, Türkiye ile İtalya arasında EURO 2024 öncesinde oynanan hazırlık maçına da ev sahipliği yapmıştı. Söz konusu karşılaşma golsüz beraberlikle tamamlanmıştı.
A Milli Takım’ın açıklanan stadyum programı
| Tarih | Karşılaşma | Stadyum | Şehir | Saat |
|---|---|---|---|---|
| 25 Eylül 2026 | Türkiye-Fransa | Kocaeli Stadyumu | Kocaeli | 21.45 |
| 28 Eylül 2026 | Türkiye-İtalya | Atatürk Spor Kompleksi | Bursa | 21.45 |
| 2 Ekim 2026 | Belçika-Türkiye | Maurice Dufrasne Stadyumu | Liege | 21.45 |
| 5 Ekim 2026 | İtalya-Türkiye | Renato Dall’Ara Stadyumu | Bologna | 21.45 |
FIFA’nın uluslararası maç takvimindeki değişiklik nedeniyle Türkiye, 21 Eylül-6 Ekim arasındaki milli maç döneminde dört karşılaşmaya çıkacak. Bu yoğun takvimde iki iç saha ve iki deplasman maçı oynanacak.
Türkiye’nin grubunda hangi takımlar var?
Türkiye, 2026-2027 UEFA Uluslar A Ligi’nde Fransa, İtalya ve Belçika ile aynı grupta mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, grup aşamasında her rakibiyle biri iç sahada, biri deplasmanda olmak üzere iki kez karşılaşacak. Böylece Türkiye toplam altı grup maçı oynayacak. UEFA’nın resmî programında karşılaşmaların eylül, ekim ve kasım aylarında gerçekleştirileceği görülüyor.
Türkiye’nin altı maçlık Uluslar Ligi fikstürü
| Tarih | Karşılaşma |
| 25 Eylül 2026 | Türkiye-Fransa |
| 28 Eylül 2026 | Türkiye-İtalya |
| 2 Ekim 2026 | Belçika-Türkiye |
| 5 Ekim 2026 | İtalya-Türkiye |
| 12 Kasım 2026 | Türkiye-Belçika |
| 15 Kasım 2026 | Fransa-Türkiye |
UEFA’nın resmî fikstürüne göre grup aşaması, 15 Kasım’da oynanacak Fransa-Türkiye karşılaşmasıyla tamamlanacak. Kasım ayında yapılacak Türkiye-Belçika ve Fransa-Türkiye maçlarının stadyum bilgileri, açıklanan son dört maçlık stat programında yer almadı.
İlk iki sıraya çeyrek final bileti
Uluslar A Ligi’nde grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselme hakkı kazanacak.
Grup liderleri seri başı olacak ve farklı bir grubun ikincisiyle eşleşecek. Çeyrek final karşılaşmaları Mart 2027’de iç saha ve deplasman olmak üzere iki maç üzerinden oynanacak. Turu geçen dört ülke, Haziran 2027’de düzenlenecek final etabına katılacak.
Grubu üçüncü tamamlayan takım A Ligi’nde kalabilmek için B Ligi’nden gelecek bir rakiple play-off oynayacak. Son sırada yer alan ekip ise doğrudan B Ligi’ne düşecek.
Kocaeli ve Bursa tercihi dikkat çekti
Türkiye Futbol Federasyonunun Fransa ve İtalya gibi iki büyük rakip için Kocaeli ile Bursa’yı tercih etmesi, milli maçların farklı şehirlere taşınması açısından dikkat çekti.
Her iki şehir de A Milli Takım’ın son oynadığı resmî karşılaşmalarda galibiyet yaşadığı stadyumlara sahip. Türkiye’nin Gürcistan’ı Kocaeli’de 4-1, Bulgaristan’ı ise Bursa’da 2-0 mağlup etmesi, iki stadın milli takım açısından olumlu hatıralarla anılmasını sağladı.
Ay-yıldızlı ekip, Uluslar A Ligi’ndeki ilk sınavında yalnızca güçlü rakiplerle değil, oldukça sıkışık bir maç takvimiyle de mücadele edecek. Fransa karşılaşmasıyla başlayacak 11 günlük süreç, Bologna’da oynanacak İtalya maçıyla tamamlanacak.




