A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’ndaki beşinci mücadele öncesi medya günü düzenledi. Perşembe günü İzlanda ile karşılaşacak olan milli takım için etkinlik, Basketbol Gelişim Merkezi’nde yapıldı.
Medya gününe, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Kadın Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe ve milli oyuncular katıldılar. Takım, F Grubu’ndaki ilk dört maçında Slovakya, Romanya ve İzlanda’ya karşı galibiyetler elde ederek, grup liderliği konumuna yükseldi. Müsabaka, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 19:00’da başlayacak. Ay-yıldızlılar, ardından 9 Şubat’ta Romanya ile oynayacak.
Federasyon Başkanı Türkoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Amacımız her zaman daha iyi performans sergilemek” diyerek, uluslararası arenada elde edilen başarılara vurgu yaptı. Memnun ise iki maçı kazanmayı hedefleyerek, “Bu karşılaşmalar, hazırlık açısından kritik öneme sahip” dedi. Ayrıca İzlanda’nın zorlu bir takım olduğunu belirten Memnun, “Sert bir oyun bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kadın Milli Takımlar Direktörü Kartaltepe, iki maçı kazanarak namağlup devam etmek istediklerini belirtirken, kaptan Ayşe Cora ise, “Galibiyet, bizim için her zaman öncelikli” diyerek, hedeflerinin daha iyi bir basketbol oynama olduğunu vurguladı. Kocaeli’deki maçı kazanarak, Romanya’ya moralli gitmeyi amaçlıyorlar.