Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maximiles Black 37. The Bodrum Cup’ta 100’den Fazla Tekne ve 1500 Yelkenci Rüzgarla Yarıştı

Maximiles Black 37. The Bodrum Cup, “Nesillerce” temasıyla Yalıkavak Marina’da yapılan yarışlarla Bodrum’da gerçekleşti. 100’den fazla tekne ve 1500 yelkencinin katıldığı organizasyonda Beliz G şampiyon oldu. Etkinlik, müzik ve ödül törenleriyle renklendi. Süleyman Uysal ve Erman Aras, etkinliğin kültürel miras ve sürdürülebilirlik açısından önemine vurgu yaptı.

Maximiles Black 37. The Bodrum Cup, "Nesillerce" temasıyla Yalıkavak Marina'da

Maximiles Black 37. The Bodrum Cup Rüzgarıyla Başladı

Bu yıl yine deniz tutkunlarını buluşturan Maximiles Black 37. The Bodrum Cup, Bodrum’un eşsiz atmosferinde ve yelken heyecanıyla dolu bir organizasyon olarak dikkat çekti. “Nesillerce” teması altında gerçekleştirilen etkinlikte, toplamda 100’den fazla tekne ve yaklaşık 1500 yelkenci, 75 deniz millik parkurda mücadele etti.

Bodrum Limanı’nda Final Heyecanı

Yarışlar, Yalıkavak Marina’dan start alarak, Bodrum Limanı’nda son buldu. 25 Ekim’de Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenen ödül töreniyle yarışlar tamamlanırken, beş etapta mücadele eden ekipler arasında zafer, Beliz G teknesinin oldu.

Heyecan Dolu Rotalar

Yarışlar süresince Yalıkavak, Iasos ve Bodrum rotalarında unutulmaz anlar yaşandı. Kazanan ekipler ise şu şekilde sıralandı:

– Maximiles Black 37. The Bodrum Cup Şampiyonu: **Beliz G**
– Challenge Kupası: **Beliz G**
– 37. Yıl Özel Kupası: **MA**
– Opet Cruiser Kupası: **İş Bankası Flyer**
– Bodrum’un en hızlısı (12 mil): **Hızır 1**

Yelkenlerin rüzgarla dans ettiği bu organizasyona sahilde düzenlenen konserler ve etkinlikler de eşlik etti. 20 Ekim’de DJ Deniz Savaş ile başlayan festivaller, 21 Ekim’de Ruins Night Komodor Gecesi’nde DJ Muuv ile devam etti; 24 Ekim’de Deniz Sipahi Mandalin Bar’da sahne alırken, 25 Ekim’deki ödül töreninin ardından Gaye Su Akyol’un konseriyle coşku doruğa ulaştı.

Kültürel Mirasın Devamı

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışmanın Bodrum’un kültürel mirasına katkısını vurguladı. Uysal, “Bu yıl ‘Nesillerce’ temalı rotamız, geçmişle geleceği birleştiren güçlü bir sembol oldu. 1988’de birkaç denizciyle başlayan bu serüven bugün Akdeniz’in en önemli deniz festivallerinden biri. Aynı teknede baba ve oğullarının yarışması, bu mirasın kuşaktan kuşağa aktarımının en güzel örneğidir.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik ve Bilinçli Spor

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, organizasyonun sadece bir yarış değil, Bodrum’un kültürel kimliği olduğunu ifade etti. 37 yıldır bu etkinliğin gereksinim ve dostluğun gücünü geleceğe taşıdığını belirten Aras, yelken sporunun birlikteliği simgelediğini ekledi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, yelken sporunun toplumsal bilinç üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Yelken sporuna olan ilgiyi artırmak ve denizlerin korunması konusuna vurgu yapmak istediklerini belirten Lüle, bu etkinliği sürdürülebilir bir parça olarak gördüklerini ifade etti.

Opet Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Lideri Gül Altan Yeltik ise organizasyonun ekosistem üzerindeki önemine değindi. Yeltik, “The Bodrum Cup, denizlerin korunması ve yerel ekonominin desteklenmesi açısından büyük değer taşıyor.” dedi.

Maximiles Black 37. The Bodrum Cup, bir kez daha Bodrum’un uluslararası denizcilik literatüründeki yerini pekiştirerek, rüzgarın ve dostluğun buluşma noktası oldu.