Cinayet Davasında Yeni Gelişmeler: Fikret İnal ile Savaş Temirhanoğulları Yargılanıyor
Antalya’da eşi Fadim Temirhanoğulları’nı 9 kurşunla katleden Savaş Temirhanoğulları ile birlikte yargılanan Fikret İnal’ın davasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Maktulün, cinayetten önce açmış olduğu “silahla tehdit ve hakaret” davasının sanıklarla birleştirilmesi üzerine, savcılık, Savaş Temirhanoğulları’nın bu suçtan da ceza almasını talep etti. Duruşma sırasında tanıklık yapan komşu Ümit E., olay gecesi silah sesi duyduğunu ancak bağırış sesi duymadığını belirtti.
Dava Süreci ve Kovuşturma
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, maktul Fadim Temirhanoğulları’nın ölümünden iki ay önce açmış olduğu “silahla tehdit ve hakaret” davası dosyası, cinayet davasıyla birleştirildi. Savcılık, birleşen dosyada Savaş Temirhanoğulları’nın cezalandırılmasına yönelik mütalaasını sundu.
Olay, geçtiğimiz yıl Antalya’da gerçekleşti. Boşanma aşamasındaki eşine zorla girdiği öne sürülen Savaş Temirhanoğulları, Fadim Temirhanoğulları’na tabanca ile ateş açarak 9 kez vurdu. Olay sırasında yanında olduğu belirtilen Fikret İnal, suçlamalar çerçevesinde “müşterek fail” olarak yargılanıyor. Cumhuriyet savcısı, Savaş Temirhanoğulları’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, bu suçların yanı sıra “silahla tehdit ve hakaret” suçlarından da ceza isteminde bulundu.
Tanıklık İfadeleri Üzerine Duruşma Gelişmeleri
Sanık Savaş Temirhanoğulları, duruşmada olay anını hatırlamadığını ifade ederek, polislerin kendisini yakaladığını ve silahı teslim ettiğini söyledi. Diğer sanık Fikret İnal ise cinayetin ansızın gerçekleştiğini belirterek, “Ben arada kaldım, suçsuzum” dedi.
Duruşma sırasında tanık olarak dinlenen Ümit E., olay gecesi silah sesi duyduğunu ancak bağırış sesi duymadığını aktardı. Duruşmanın ardından açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Avukat Yağmur Burçin Sayın, sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, bu tür davaların uzamaması gerektiğini vurguladı.
Müşteki anne Mediha Saçlı, “Kızımı canice öldürdüler, en ağır cezayı almalarını istiyorum” diyerek, durumu protesto etti.
Davanın Ertelenmesi
Sanıkların müdafileri, mahkeme heyetinden esas hakkındaki savunma hazırlıkları için süre talep etti. Mahkeme, talebi kabul ederek duruşmayı 15 Ekim 2025 tarihine erteledi. Bu gelişmeler, kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin toplumda yarattığı etkiyi bir kez daha gözler önüne serdi.