Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ümraniye’de Kontrollü Dinamit Patlaması Mahallede Paniğe Yol Açtı: Camlar Kırıldı, Araçlar Hasar Gördü

    Ümraniye’de Adem Yavuz Mahallesi’ndeki bir inşaat alanında gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlaması, çevredeki camları kırdı ve araçlara zarar verdi. Mahalle sakinleri panik yaşarken, muhtar Ali Çoruh, zarar görenler için destek sağlayacaklarını belirtti. Olayda can kaybı yaşanmadı.

    Ümraniye'de Adem Yavuz Mahallesi'ndeki bir inşaat alanında gerçekleştirilen kontrollü dinamit

    Ümraniye’de Dinamit Patlaması: Çevrede Hasar Oluştu

    Ümraniye’de bir inşaat alanında yapılan kontrollü dinamit patlaması, çevrede büyük bir paniğe neden oldu. Olayın meydana geldiği anda çekilen görüntüler, patlamanın etkilerini gözler önüne serdi. Patlama, çevredeki evlerin ve dükkanların camlarını kırarken, park halinde bulunan araçlar da hasar aldı.

    Olayın Ayrıntıları

    Olay, saat 16.30 civarında Adem Yavuz Mahallesi’nde gerçekleşti. İnşaat sürecinde gerçekleştirilen kontrollü patlama sırasında, etrafa savrulan taşlar mahallede yaşayanları tedirgin etti. Patlama sonrası bazı evlerin ve dükkanların camlarının kırıldığı ve park halindeki 5 araçta maddi hasar oluştuğu kaydedildi. Büyük kaya parçalarının bazı evlerin içine kadar girdiği görüldü.

    Mahalle Sakinlerinin Tepkileri

    Patlamaya tanıklık eden mahalleli Ali Kemal Yükseker, “Dinamit patlatıldığını duyduğumuzda herkes sokakta toplanmıştı. ‘Allah korusun, ev yıkılıyor’ diye düşündük. Bir deprem oldu zannettik, çünkü şiddeti oldukça fazlaydı. Yaklaşık 200 metre boyunca hissedildi. Neyse ki hasar sadece araçlarımızda kaldı, fakat yarın bu durumu yaşayan birinin ne olacağını düşünmek bile istemiyoruz. Burada insan sağlığı söz konusu. Bu nedenle bu durumu takip edip gerekli şikayetlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

    Mahalle Muhtarının Açıklamaları

    Mahalle muhtarı Ali Çoruh, patlamanın ardından komşuların ciddi şekilde rahatsız olduğunu belirtti. Taşların araçlara ve evlere zarar verdiğini, çocukların ve ailelerin büyük korku yaşadığını ifade etti. Çoruh, “Bu kaygı verici olaydan ötürü mahalle halkı adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için destek sunma konusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

    Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, çevrede önemli ölçüde maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Konuyla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.