17. Sultaniye Üzüm Festivali Sarıgöl’de Coşkuyla Başladı
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde düzenlenen 17. Sultaniye Üzüm Festivali, yoğun ilgiyle başladı. Bu yıl festivalde en çok ilgi, Sarıgöl Üzüm Kooperatifi’ne yöneldi.
Festival alanında yer alan Sarıgöl Üzüm Kooperatifi’nin stantı, ziyaretçiler için adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Burada, üzüm pekmezi, günbalı, sirke, üzüm pestili, reçel ve kuru üzüm gibi doğal ürünler sergilendi. Katılımcılar, bu sağlıklı ve lezzetli ürünlere büyük ilgi gösteriyor.
Kooperatif Başkanı Tüfekçi’den Bilgilendirici İkramlar
Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, festival boyunca katılımcılara ürünleri hakkında detaylı bilgi vermenin yanı sıra, satış gerçekleştirdi. Tüfekçi, ziyaretçilere ücretsiz “karlı örmez” ikram edeceğini de belirtti.
Kooperatif Başkanı, üzüm festivallerinin önemine vurgu yaparak, “Amacımız, üzümü tanıtmak ve üreticimizin emeğini ön plana çıkarmaktır. Bu festival, kooperatif olarak bu hedefe ulaşmamız açısından büyük bir fırsat sağlıyor. Aynı zamanda üreticilerimizin kazanımlarını arttırarak, ürünlerin katma değer kazanmasını ve bölge ekonomisine katkı yapmasını sağlamak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Yöresel Ürünler Ekonomiye Katkı Sağlıyor
Sarıgöl Üzüm Kooperatifi’nin faaliyetleriyle, hem üreticilerin gelirlerinde artış sağlandığı, hem de yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırıldığı ifade edildi. Kooperatifin sunduğu ürünler, yerel pazarda ilgi görmekle kalmayıp ihracat hedefleriyle de bölge ekonomisine yeni bir dinamizm kazandırması bekleniyor.
17. Sultaniye Üzüm Festivali’nin 15 Eylül’e kadar süreceği bilgisi, katılımcılar arasında büyük bir heyecan oluşturdu.