Çorum’a Yeni Araç Takviyesi
Çorum’da, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 123 yeni araç, düzenlenen bir törenle güvenlik güçlerine teslim edildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle, ülke genelindeki 10 yaş ve üzeri araçların yenilenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarına toplam 9 bin 200 yeni araç tahsis edildi. Çorum’a ise 98 araç İl Emniyet Müdürlüğü’ne, 25 araç ise İl Jandarma Komutanlığı’na olmak üzere toplamda 123 araç kazandırıldı. Araçların teslim törenine Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Talip Kurt gibi isimlerin yanı sıra protokol üyeleri, güvenlik güçleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Vali Çalgan’dan Güvenlik Mesajı
Törende konuşma yapan Çorum Valisi Ali Çalgan, bu yeni araçların güvenlik güçleri tarafından kaza olmadan kullanılmasını dileyerek, “Bu araçların, teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Burada görev yapan ekiplerimiz, hepimizin huzur ve asayişinin sağlanmasına önemli katkılar sunacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı ise yaptığı konuşmada, “Huzurumuz için polis ve jandarma teşkilatlarımıza ne kadar destek olursak, onların işlerini o kadar kolaylaştırmış oluruz. Bu yeni araçların, değerli güvenlik güçlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Aşgın’dan Destek Vurgusu
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, yeni araçların hayırlı olmasını dileyerek, “Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın her zaman yanındayız. Devlet kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve iş insanlarımızla beraber, daha müreffeh bir Çorum için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Albay Talip Kurt, aracın halkın güvenliği açısından büyük fayda sağlayacağına işaret ederek, “Yeni tahsis edilen bu araçların, hizmet kalitesini artırarak, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamada büyük katkı sunacağını düşünüyoruz” diye belirtti.
Emniyet Müdürü Pehlivan’dan Çığır Açan Vizyon
Çorum İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan da, yeni araç filosunun sağladığı imkanlarla birlikte hizmetlerin daha da güçleneceğini belirtti. “Amaç, Çorum’u huzur ve güvenlik açısından örnek bir şehir haline getirmek” dedi.
Törenin ardından, yeni araçların anahtarları ilgili ekiplerle buluşarak, güvenlik hizmetlerinin güçlenmesi hedeflendi.

