Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi Gerçekleştirildi: Sektörün Uzmanları Öğrencilerle Buluştu

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yapay Zeka Topluluğu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Yapay Zeka Zirvesi”ni düzenledi. Etkinlikte, sektör liderlerinin konuşmalarıyla yapay zekanın önemi vurgulanarak, katılımcılara yeni bakış açıları kazandırılması hedeflendi. HKÜ Rektör Vekili Gül Rengin Küçükerdoğan ve GBB Başkan Vekili Feray Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen zirve, yoğun ilgi gördü.

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yapay Zeka Topluluğu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

    Yapay Zeka Zirvesi Sektör Uzmanlarını Buluşturdu

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yapay Zeka Topluluğu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iş birliği ile bir “Yapay Zeka Zirvesi” düzenledi. Etkinliğin amacı, teknoloji konusundaki farkındalığı artırmak ve öğrencilere sektörün önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı sunmaktı.

    Katılımcılar Yoğun İlgi Gösterdi

    HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye, HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, GBB Başkan Vekili Feray Yılmaz, GBB Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı, çeşitli dekanlar, sektörün uzman isimleri, iş insanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

    Açılış konuşmasını yapan HKÜ Öğrenci Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Osman Demir, yapay zekanın insan hayatını kolaylaştırmanın ötesinde, iş süreçlerini iyileştirmek ve yeni fikirlere kapılar açmak açısından önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Demir, “İnsanoğlunun bu dönüşümü anlaması ve doğru veriyi kullanabilmesi, geleceğimiz için kritik öneme sahiptir.” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleri

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz, yapay zeka alanında aktif projeler yürüttüklerini ifade ederek, “Bilim merkezleri ve teknoparklarımız aracılığıyla bu alandaki gelişmelere katkı sunmaya çalışıyoruz. Gençlerin hayal ve projelerine destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Uzmanlardan Farklı Perspektifler

    Zirve kapsamında alanında uzman birçok isim, katılımcılara yapay zekanın geleceği ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. OptiWisdom CEO’su Prof. Dr. Şadi Evren Şeker “Veri Bilimiyle Şekillenen Yapay Zeka Vizyonu”, Eğitim Teknolojileri ve Yapay Zeka Uzmanı Ebru Karayel Çınar “Eğitimin Geleceğini Kodlayan Uzmanlık” konularında fikirlerini paylaştı. Diğer sunumlar arasında Rotatelab Kurucusu Abdurrahman Koçak’ın “Oyunda Yeni Çağ: AI Mode ON” ve M&Y Yazılım Eğitim Akademi Genel Koordinatörü Mesut Yücedağ’ın “Yapay Zeka Çağı: Bir Yazılımcının Yol Haritası” gibi başlıklar yer aldı.

    Etkinlik, çekilişlerle de renklenirken, katılımcılar etkinlikten oldukça memnun kaldı. Zirve, geleceğin dijital dünyasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.