Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düzce Belediye Meclisi, Depreme Dayanıklı Yapı Hedefi İçin 38 Gündem Maddesini İnceliyor

    Düzce Belediye Meclisi, 38 gündem maddesini komisyonlara havale ederek aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Depreme dayanıklı yapıların hedeflendiği düzenlemeler, imar değişiklikleri ve bütçe konuları görüşüldü. Yeni yapı güvenliği uygulamaları ile ilgili öneriler de İmar Komisyonu’na sevk edildi.

    Düzce Belediye Meclisi, 38 gündem maddesini komisyonlara havale ederek aralık

    **Düzce Belediye Meclisi Gündeminde Önemli Düzenlemeler Villendi**

    Düzce Belediye Meclisi, yapılan toplantıda dönemin önemli konularını ele alarak 38 maddeden oluşan gündemi ilgili komisyonlara havale etti. Bütçe düzenlemeleri ile imar değişikliklerine dair önerilerin yanı sıra, deprem dayanıklılığına yönelik yeni düzenlemeler de mecliste yer aldı.

    Aralık Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

    Düzce Belediye Meclisi’nin aralık ayı ilk birleşimi, Meclis Başkan Vekili Av. Ali Dilber’in başkanlığında Konuralp Hizmet Binası’ndaki Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, 38 gündem maddesi görüşüldü. Öncelikle, bir önceki birliğe ait tutanak özetinin onaylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

    Bütçe ve Personel Talepleri Komisyonlara Sevk Edildi

    Bu toplantıda, çeşitli bütçe aktarımlarıyla ilgili ek ödenek talepleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na iletildi. Ayrıca, 2026 yılı için zabıta ve itfaiye personelinin fazla mesai ücretleri konusunda, geçici işçi pozisyonundaki üç teknik çalışanın da 12 ay süreyle istihdamı için talepler sunuldu.

    Ulaşım Master Planı çerçevesinde hatların ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi isteği de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bunun yanı sıra, çeşitli müdürlüklerin görev ve çalışma yönetmeliklerine yönelik düzenlemeler de Hukuk Komisyonu’na gönderildi.

    İmar Komisyonu’na Önemli Talepler Gönderildi

    Düzce’de Aziziye Mahallesi’nde bulunan Tuhafiyeciler Pazaryeri’nin kuruluş raporunun onaylanması için de aynı komisyona talepler iletildi. Ayrıca, Konuralp Mahallesi’ndeki belli parsellerin yol alanı olarak kullanılmasına yönelik şartlı hibe talebi ile, Düzce Kenti Revizyon ve İlave İmar Planı değişiklikleri de İmar Komisyonu’na sevk edildi.

    Mecliste, yapı güvenliğini artırmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından oluşturulan yeni düzenlemeler de önemli bir gündem maddesi oldu. Yaşanan depremlerin ardından, yapı dayanıklılığının artırılması ile ilgili bu yeniliklerin zorunlu hale geleceği vurgulandı. Yeni teknik ve güçlendirici uygulamaların, ruhsat süreci başlayacak yeni yapılarda mutlaka uygulanacağı ifade edildi.

    30 Milyon TL Hibe Düzce’de Kullanılacak

    Son olarak, Esençam Köyü Hecinler bölgesindeki katı atık tesisinin modernizasyonu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı tarafından sağlanan 20 milyon TL hibe desteğinin Düzce Beltaş A.Ş’ye aktarılması talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

    Bu kararların, şehrin daha dirençli ve modern bir yapıya kavuşması adına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.