BURSA (İHA) –
Bursa’nın İznik ilçesinde Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde etkili olan şiddetli lodos, ilkokul ve ortaokulun ortak kullandığı okul bahçesinde bulunan büyük bir çam ağacının devrilmesine yol açtı. Ağaç, okul bahçesinin hemen yanındaki iki katlı bir evin çatısının üzerine düşerken, evde önemli hasar meydana geldi.
Devrilen çam ağacı nedeniyle Alparslan İlkokulu ve Ortaokulu’nun demir bahçe kapısı ile bahçe duvarlarında da zarar oluştu. Olayın, okulların tatil olması dolayısıyla yaşanması muhtemel bir faciayı önlediği aktarıldı. Olay sırasında okul bahçesinde öğrenci olmaması büyük bir tehlikenin önüne geçti.
Şans eseri olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı. Hasar tespit çalışmalarına başlanırken, yetkililer okul ve çevresindeki ağaçlarda inceleme yapılacağını bildirdi.





