Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın 17 Ayda 1.8 Milyon Yolcu Taşıdığını Açıkladı

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni açılan Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattının 17 ayda 1 milyon 800 bin yolcu taşıdığını açıkladı. Hattın, hastaneye ulaşımı 15 dakikaya düşürdüğünü belirten Büyükakın, ulaşım projeleriyle Kocaelililerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini vurguladı.

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni açılan Kocaeli Şehir

    Kocaeli Tramvay Hattı, 17 Ayda 1.8 Milyon Yolcu Taşıdı

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Şehir Hastanesi tramvay hattının açıldığı günden bu yana 1 milyon 800 bin yolcuya hizmet verdiğini duyurdu.

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak ve vatandaşların ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla kritik projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu projelerin arasında yer alan tramvay hattı, 2017 yılından beri Sekapark ile Otogar arasında yolcu taşımacılığı yapmaktaydı. Tramvay hattının genişletilmesi ile Sekapark’tan başlayıp Kuruçeşme’ye kadar ulaşım sağlanması amaçlandı. 17 Mart 2024 tarihinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattı resmi olarak devreye alındı. 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan bu hat, Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştırırken, seyahat süresini de 15 dakikaya indirdi.

    Kocaelililer, ilk gün itibarıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’na oldukça yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi, rakamlarla da kendini gösterdi. Başkan Tahir Büyükakın, hattın açılışından bu yana 1 milyon 796 bin 186 yolcunun konforlu ve hızlı bir şekilde ulaştığını belirtti. Başkan, “Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıran bu önemli hattımız sayesinde şehir trafiğini azaltıyor ve her gün binlerce hemşehrimize hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu. Kocaeli için çalışmaya ve yaşamı kolaylaştıran projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Büyükakın, gelecekteki projeleri için heyecanla bekleniyor.