Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bolu’daki Kıyaslar Köyü’nde Çıkan Orman Yangını Kısmi Olarak Kontrol Altına Alındı

    Bolu’nun Mengen ilçesinde saat 15.00’de başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Vali Abdulaziz Aydın, yangının kısmen kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yangın yaklaşık 20 hektarlık alanı etkiledi fakat can kaybı yaşanmadı.

    Bolu’nun Mengen ilçesinde saat 15.00’de başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle

    Bolu Mengen’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor

    Bolu’nun Mengen ilçesinde çıkan orman yangını, 5’inci saatine ulaştı. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, yangının kısmen kontrol altına alındığını belirtirken, ekiplerin çalışmalarının sabaha kadar devam edeceğini açıkladı.

    Yangın, saat 15:00 sularında Mengen ilçesine bağlı Kıyaslar köyü yakınlarında D750 Karayolu kenarındaki ormanlık arazide meydana geldi. Belirtilmeyen bir sebep nedeniyle başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Olayın hemen ardından çok sayıda orman, itfaiye ve sağlık ekibi ile jandarma birlikleri bölgeye sevk edildi. Yangınla mücadele için 7 helikopter, 57 araç ve 200 personel görev aldı. Hava ve kara ekiplerinin ortak çabaları sonucunda yangının 5’inci saatinde kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi. Havaların kararmasıyla helikopter desteğinin sona erdiği, karadan müdahalelerin ise devam ettiği bildirildi.

    Vali Aydın’dan Yangın Açıklaması

    Yangının kısmi olarak kontrol altına alındığını ifade eden Vali Aydın, “Mengen ilçemizin Kıyaslar köyünde, saat 15.00 civarında bize ulaşan bir yangın vakasıyla karşılaştık. Valiliğimizin koordinasyonuyla, 5’i Orman Genel Müdürlüğü ve 2’si Jandarma Genel Komutanlığına ait olmak üzere toplam 7 helikopter, 57 araç ve 200’e yakın personel yangına müdahale ediyor. Yangının enerjisi azalmış durumda ve kısmi olarak kontrol altına alındı. Ekiplerimiz sabaha kadar soğutma ve karadan tarama çalışmalarına devam edecektir” dedi.

    Can Kaybı Bulunmamakta

    Vali Aydın, yangın sebebiyle herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadığını vurgulayarak, “Bu yangın sebebiyle yerleşim alanlarına bir zarar gelmedi. Dolayısıyla tahliye durumları söz konusu olmadı. Ekiplerimiz ve gönüllü vatandaşlarımız arasında yaralanma durumu yaşanmamıştır. Sabah erken saatlerde helikopter destekli çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

    Yangın 20 Hektarlık Alanı Etkiledi

    Yangının etkilediği alanın yaklaşık 20 hektar olduğu bilgisini veren Bolu Valisi Aydın, “Yangın, 20 hektarlık bir bölgeyi kapsamaktadır. Ancak şu an itibarıyla yangını kısmen kontrol altına almış bulunmaktayız. Ekiplerimiz gece boyunca soğutma işlemlerini sürdürecek. Yangının enerjisinin düştüğünü teyit edebiliriz. Gördüğünüz beyaz duman, müdahale yapıldığını göstermektedir. Bu sayede alevlerin yoğunluğunun azaldığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.