Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde 7 Blok ve 175 Dairelik Kentsel Dönüşüm Projesine Başlıyor

    Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde depreme dayanıklı 7 bloktan oluşan 175 dairelik kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Başkan Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaların hak sahipleriyle gönüllülük esasına dayalı yürütüleceğini belirtti.

    Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde depreme dayanıklı 7 bloktan oluşan 175

    Kentsel Dönüşüm Hızla İlerliyor

    Kentsel dönüşüm projeleri ile depreme dayanıklı, modern ve yaşanabilir alanlar yaratma hedefi doğrultusunda Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde 7 blok ve toplamda 175 dairelik yeni bir kentsel dönüşüm çalışmasına başlama kararı aldı.

    Ağustos ayı meclis toplantısında alınan bu karar, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu. Başkan Palancıoğlu, “Biz, ilçemizde depreme dayanıklı binalar inşasına ve sosyal donatı alanlarının çoğaltılmasına büyük önem veriyoruz. Yıldırım Beyazıt, Kazım Karabekir, Anbar, Battalgazi, Altınoluk ve Çorakçılar mahallelerinde de kentsel dönüşüm projelerimiz sürmekte. Bu çalışmaları hak sahipleriyle birebir görüşerek ve gönüllük esasına dayalı olarak, kimseyi mağdur etmeden gerçekleştiriyoruz. Estetik, sosyal donatı, alt yapı ve yeşil alanları ile desteklenen dönüşüm projelerimiz, bölgedeki yaşam kalitesini artırıyor.” şeklinde bilgi verdi.

    Aydınlıkevler’de Yeni Proje Başlıyor

    Aydınlıkevler Mahallesi’nde Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde yer alan 10 bin 521 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje ile 136 hak sahibi ile anlaşmalar yapılacak. Başkan Palancıoğlu, bölgedeki mevcut yapıların risk taşıdığını belirtti ve “Gerçekleştirdiğimiz bu dönüşüm projesi ile vatandaşlarımızın memnuniyeti önceliğimiz. Ayrıca bu alanın devamında bulunan askeri lojmanlarla da irtibata geçip bölgenin gelişimine katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu alan, aynı zamanda şehrin girişi konumunda. Dönüşüm sayesinde estetik bir görünüm kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

    Bölgenin daha da güzelleşmesi ve gelişmesi için gereken ihalelerin yapılacağını vurgulayan Palancıoğlu, “Burası, bizim yönetimimiz dönemi ile hatırlanacak bir kentsel dönüşüm projesi olacak. Hayırlı olmasını umuyorum.” ifadelerini kullandı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı