Sivas Organize Sanayi Bölgesi İnovasyonuyla Göz Dolduruyor
Sivas’ta bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), geçtiğimiz yıl 82 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken sanayi bölgesi, karbon salınımını azaltmak için Güneş Enerjisi Santrali (GES) projeleri üzerine yoğunlaşıyor.
Yenilikçi Enerji Çözümleri
Sivas’taki 1. OSB, 432 hektarlık bir alan üzerinde faaliyet gösteren ve 11 bin kişiye istihdam yaratan bir merkez olma özelliği taşıyor. 2024 yılı itibarıyla yine önemli bir ekonomik katkı hedefleyen bu bölge, çevreci ve sürdürülebilir üretim anlayışı ile büyümeye devam ediyor. İlk olarak hizmete alınan 999 kWe’lik Güneş Enerjisi Santrali’nin ardından, 2. etabı devreye alarak enerji ihtiyacının büyük bir kısmını yenilenebilir kaynaklardan karşılamaya hazırlandığı belirtildi. Yılda 1 milyon 800 bin kWh elektrik üretmesi beklenen bu yeni proje, 860 bin 400 kg karbondioksit emisyonunu önleyecek.
Gelecek Hedefleri ve Yeni Projeler
Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Derneği (SOSAD) Başkanı İsmail Timuçin, OSB’nin üçüncü GES projesi için de çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Mevcut projelerin yanı sıra ek arazilerle daha fazla enerji üretimi hedeflendiğini kaydeden Timuçin, “Devletimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde üçüncü güneş enerji santrali için onay aldık. Projemizin tamamlanmasıyla toplamda 3 MW kapasiteli enerji üretebileceğiz ve bunu sanayi bölgemizde kullanacağız” şeklinde konuştu.
Çevresel Sürdürülebilirlik ve Ekonomik Avantajlar
Timuçin, elektrik maliyetlerini düşürmeye yönelik bu projelerin büyük fayda sağlayacağını ifade etti. OSB içerisinde yer alan sanayicilerin 33 bin MW kapasiteli çatı GES’leri ile enerji verimini artırmayı hedeflediklerini belirten Timuçin, “Üretilen enerji, sanayi bölgemizin enerji ihtiyacının yüzde 30’unu karşılıyor. GES’lerimiz sayesinde karbonsuz dönüşüm sürecine katkıda bulunacağız” diyerek sözlerine son verdi.
Bu yenilikçi projelerle birlikte Sivas 1. OSB, çevre dostu bir sanayi merkezi olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.
SİVAS’TA YER ALAN VE GEÇTİĞİMİZ YIL 82 MİLYON DOLARLIK İHRACAT İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNAN 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, ÇEVREYE DUYARLI ÇALIŞMALARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR. KARBON SALINIMINI AZALTMAK AMACIYLA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ GELİŞTİREREK HAYATA GEÇİREN OSB, 2. ETAP GES PROJESİNİ DE FAALİYETE GEÇİRDİ.
SİVAS’TA YER ALAN VE GEÇTİĞİMİZ YIL 82 MİLYON DOLARLIK İHRACAT İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNAN 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ, ÇEVREYE DUYARLI ÇALIŞMALARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR.
KARBON SALINIMINI AZALTMAK AMACIYLA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ GELİŞTİREREK HAYATA GEÇİREN OSB, 2. ETAP GES PROJESİNİ DE FAALİYETE GEÇİRDİ.
ELEKTRİK İHTİYACININ BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN KARŞILAYACAK OLAN 1. OSB, BU SAYEDE KARBON SALINIMI AZALTACAK. AYLIK 150 BİN KWH, YILLIK İSE 1 MİLYON 800 BİN KWH ÜRETİM YAPMASI BEKLENEN 2. ETAP GES PROJESİ YILLIK 860 BİN 400 KG KARBONDİOKSİT EMİSYONUNU ENGELLEMESİ SAĞLAYACAK.
GAZİANTEP’TE İŞİTME ENGELLİ KADINLAR İÇİN KUR’AN KURSUNA KATILAN 63 YAŞINDAKİ NECLA YAZICIOĞLU, GÖSTERDİĞİ AZİM VE GAYRETİN SONUCUNDA KUR’AN-I KERİM’İ BİR AY KISA SÜREDE ÖĞRENMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.
GAZİANTEP’TE İŞİTME ENGELLİ KADINLAR İÇİN KUR’AN KURSUNA KATILAN 63 YAŞINDAKİ NECLA YAZICIOĞLU, GÖSTERDİĞİ AZİM VE GAYRETİN SONUCUNDA KUR’AN-I KERİM’İ BİR AY KISA SÜREDE ÖĞRENMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.
GAZİANTEP’TE İŞİTME ENGELLİ KADINLAR İÇİN KUR’AN KURSUNA KATILAN 63 YAŞINDAKİ NECLA YAZICIOĞLU, GÖSTERDİĞİ AZİM VE GAYRETİN SONUCUNDA KUR’AN-I KERİM’İ BİR AY KISA SÜREDE ÖĞRENMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.
2 NO’LU ŞUBE BAŞKANI ERCAN GÜL
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLI İZENERJİ, İZELMAN VE İZFAŞ ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLER, ÜÇ AYDIR ÖDENMEYEN SOSYAL HAKLARINI PROTESTO ETMEK İÇİN KÜLTÜRPARK 9 EYLÜL KAPISINDAN BELEDİYE ÖNÜNE YÜRÜDÜ.










