İnegöl’de Yeni Otopark Projesi Başlatıldı
İnegöl Belediyesi, şehir merkezinde artan trafik ve otopark sorunları ile ilgili çözüm arayışlarına devam ediyor. Bu doğrultuda Hamidiye Mahallesi Kavak Sokak’ta, kamulaştırma gerçekleştirerek mahalle sakinlerinin üzerindeki yükü hafifletecek 21 araçlık ücretsiz bir otopark projesine start verildi.
Otopark İçin 650 Metrekarelik Alan Düzenleniyor
Kamulaştırma ile elde edilen alan üzerinde başlatılan düzenlemelerde toplamda 650 metrekarelik parke taşı döşenecek. Ayrıca, otoparkın güvenliğini artırmak ve gece kullanımı için 3 aydınlatma direği de kurulacak.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, gerçekleştirdiği inceleme gezisinde projeyle ilgili bilgiler paylaştı. Başkan Taban, “Önceki dönemlerde yaptığımız planlamaları hayata geçirerek mahallelerimizin otopark ihtiyaçlarına çözüm buluyoruz. Bu otopark alanı için 2 ayrı kamulaştırma süreci tamamlandı. Üç yıl süren bu süreçte taşınmazlar yıkıldı ve yeni bir alan oluşturuldu. Kamulaştırmalar için harcanan toplam tutar ise 5 milyon 200 bin TL’dir.” şeklinde konuştu.
Nüfus Artışına Paralel Çözüm Arayışı
Şehir merkezindeki nüfus yoğunluğuna dikkat çeken Başkan Taban, mahallelere nefes aldıracak alanlar kazandırmaya devam ettiklerini belirtti. “İnegöl, nüfus ve araç sayısı itibarıyla sürekli bir artış gösteriyor. Bu durumla başa çıkmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öncelik kamulaştırma, ardından bu alanların düzenli otopark olarak kullanılmasını sağlamak.” ifadesini kullandı. Taban, Hamidiye Mahallesi’ndeki çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılacağını duyurdu.
Son olarak, Başkan Alper Taban, yapılan yatırımların mahallelerde büyük bir rahatlama sağladığını ve vatandaşların desteği ile bu projelerin daha anlamlı hale geldiğini vurgulayarak, “Umarım vatandaşlarımız bu alanları iyi günlerinde değerlendirirler. Otoparklar bir ihtiyaçtır. Ayrıca, geçmişte kazandırdığımız oyun parkları ve mevcut otoparklarla beraber bunlar mahallenin değerini artıran önemli yatırımlardır. Biz, vatandaşlarımızın beklentilerine uygun işleri gerçekleştirmek için çok çalışacağız.” dedi.
Başkan Taban, ekibine teşekkür ederken, aynı zamanda vatandaşlardan bu alanları koruyup destek vermelerini istemeyi de ihmal etmedi. “Hayırlı olsun inşallah” diyerek sözlerini sonlandırdı.
TEFİK SÜNGÜLÜ HAYATINI KAYBETTİ.
TEFİK SÜNGÜLÜ HAYATINI KAYBETTİ.
ELE GEÇİRİLENLER
ELE GEÇİRİLENLER