Etimesgut’ta Köpek Cinayeti Davası Başladı
Ankara’nın Etimesgut ilçesinde, sokak köpeklerini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan M.M.D. ile ilgili dava süreci başladı. Sanık, ‘müstehcenlik’ ve ’birden fazla evcil hayvana cinsel istismarda bulunarak kasten öldürme’ suçlarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Duruşma esnasında M.M.D., savunmasında bahçesinde bulunan kemiklerin koyun kemiği olduğunu öne sürdü. Ayrıca, eline geçirdiği peçetelere sarılı yumakların ise kardeşlerine ait olduğunu belirtti.”
Duruşmaya Hayvan Hakları Dernekleri Katılmak İstedi
Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık M.M.D. ve avukatları katıldı. Hayvan hakları derneklerinin avukatları davaya katılma talebinde bulundular. Ancak hakimin, avukatların beyanlarını dinlemeden karar vermesi üzerine duruşmada tartışmalar yaşandı. Mahkeme, hayvan hakları derneklerinin davaya katılma taleplerini reddetti.
Savunmasında ‘Hiçbir Canlıya Zarar Vermedim’ Dedi
Duruşmada sanık M.M.D., söz alarak, “Ben bir Türk hekimi olarak ahlaklı bir şekilde yetiştirildim. İddialar tamamen asılsızdır. İnşa edilen cümleler gerçeği yansıtmamaktadır. Sahiplendiğim köpeklerden kayboldukları için son derece üzgünüm.” ifadelerini kullandı.
M.M.D., iddianamenin dayanaksız olduğunu ve 70 gündür haksız yere tutuklu olduğunu da ekledi. İddialara göre, evinin bahçesinde bulunan kemiklerin koyun kemiği olduğu kanıtlandı. Ayrıca, köpekleri sahiplenirken karşılaştıkları olaylarla ilgili de açıklamalar yaptı.
Tanık Duruşmasından İlginç Bilgiler
Mahkemede dinlenen tanıklardan E.T., sanığın evinin balkonundan köpeklerin çıkmadığını ve olaydan önce sokakta yeni doğmuş yavru kediler gördüğünü belirtti. Ayrıca G.Ü. isimli diğer bir tanık, sanığın kendilerinden köpek sahiplenmek için iletişim kurduğunu ve sahiplenme sürecinin detaylarını aktardı.
Ardından mahkeme, duruşmada yaşanan sözlü tartışmalar dolayısıyla kısa bir ara verdi. Duruşmanın devamında sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. Ayrıca duruşmanın eylül ayında devam edeceği açıklandı.
İddianamenin İçeriği ve Suçlamalar
Sanık M.M.D., sahiplendiği köpekleri öldürmekle suçlanıyor. İddianameye göre, M.M.D.’nin, çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla sahiplendiği toplam 8 yavru köpekten bazılarını kasten öldürdüğü ve bunu sırasında cinsel istismarda bulunduğu ifade ediliyor.
M.M.D. hakkında, ‘müstehcenlik’ ve ‘birden fazla evcil hayvana cinsel istismarda bulunarak kasten öldürme’ suçlarından toplamda 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası uygun görüldü.
Olayın gelişimi ve duruşmanın seyrine ilişkin güncellemelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.
ERZURUM VALİLİĞİ KOORDİNESİNDE, GENÇLERİN DOĞAYLA İÇ İÇE, EKİP RUHU İÇERİSİNDE FİZİKSEL VE ZİHİNSEL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNİ AMAÇLAYAN “ROTAMIZ MACERA PALANEKSTREM” PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.
ERZURUM VALİLİĞİ KOORDİNESİNDE, GENÇLERİN DOĞAYLA İÇ İÇE, EKİP RUHU İÇERİSİNDE FİZİKSEL VE ZİHİNSEL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELERİNİ AMAÇLAYAN “ROTAMIZ MACERA PALANEKSTREM” PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.
ADIYAMAN’IN GÖLBAŞI İLÇESİNDE PARALARINI ALAMADIKLARINI İDDİA EDİLEN İNŞAAT İŞÇİLERİ BİNANIN TEPESİNDE EYLEM YAPTI.