Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hayriye Kalender, 10 Yıl Sonra Total Femur Protezi Ameliyatı ile Yeniden Adım Attı

    69 yaşındaki Hayriye Kalender, 10 yıl süren yürüme zorluğunu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplam femur protezi ameliyatıyla aştı. Prof. Dr. Uygar Daşar liderliğindeki ekip, Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Kalender, yürümeye başlamanın mutluluğunu yaşarken, bu ameliyatın bölge için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

    69 yaşındaki Hayriye Kalender, 10 yıl süren yürüme zorluğunu Karabük

    10 Yıllık Yürüme Güçlüğü Aşılmaya Başladı

    69 yaşındaki Hayriye Kalender, yaklaşık 10 yıl boyunca yürümekte zorluk çekti. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Karabük’te gerçekleştirilen total femur protezi ameliyatı sayesinde yeniden sağlığına kavuştu.

    Bartın’da yaşayan Kalender, uzun süredir yürüme problemi nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’ne başvurdu. Yapılan muayeneler sonrası, hastaya total femur protezi uygulanması kararlaştırıldı.

    Başarıyla Gerçekleşen Ameliyat

    Karabük’te ilk kez uygulanan operasyon, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Uygar Daşar ve ekibi tarafından yapıldı. Ameliyat sırasında kalça ve diz eklemleri ile birlikte uyluk kemiği tamamen protezle değiştirildi. İşlem başarıyla sonuçlandı.

    Ameliyat sonrası yeniden yürümeye başlayan Hayriye Kalender, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Uygar hocamız ve ekibi sayesinde yürümeye başladım. On senedir yürüyemedim. Allah’ım hepsinden razı olsun, hastanemden oldukça memnunum” şeklinde konuştu.

    İki kez daha ameliyat geçirdiğini belirten Kalender, önceki süreçte zorluklar yaşasa da Karabük’teki ameliyatla umut bulduğunu ifade etti.

    Ameliyet Süreci ve Detaylar

    Prof. Dr. Uygar Daşar, hastanın daha önce başka hastanelerde birçok kez ameliyat geçirdiğini belirterek, “Daha önce diz ve kalça protezi uygulandı, ancak bu ameliyatlar sonrasında kemiğin durumu yeterli olmamıştı. Bu sebeple standart protezlerle çözüm üretmek imkansız hale gelmişti,” dedi.

    Daşar, “Bu tür bir ameliyatı yapmanın teknik olarak zor olduğunu, kullanılan malzemelerin standartlardan çok farklı olduğunu” ifade etti. Ayrıca hastanın başka bir yere gitmeyi düşündüğünü fakat maddi ve manevi olarak imkansızlıklar yaşadığını dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bilimsel kuruluna sürecin detaylarını sunduklarını ve özel protez talebinde bulunduklarını belirtti. Bu özel protez, genellikle kemik tümörlerinde kullanılan, tüm uyluk kemiğini, kalça ve diz eklemleriyle kapsayan bir yapıya sahip.

    Ameliyat ile birlikte, hastanın diz ve kalça ekleminin protez ile birleştiğini vurgulayan Daşar, Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle yaklaşık 300-400 bin lira değerindeki protez imalatının ücretsiz olarak sağlandığını aktardı.

    Prof. Dr. Daşar, bu operasyonun Karabük’te ilk kez gerçekleştirildiğini ve hem hastane hem de bölge açısından önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.