Gaziemir Cumhur İttifakı’nın ilçe başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi ortaklığında yapılması planlanan “100. Yıl Sanat Merkezi” projesinin iptal edilmesine sert bir şekilde karşılık verdi. AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı, “İki yıl önce büyük umutlarla başlatılan bu iş birliği, günümüzde ibret verici bir fiyaskoya dönüşmüştür. Öncelikle 27 bin metrekarelik değerli bir alanı devrettik, şimdi ise onun karşılığında sadece 3 bin 500 metrekarelik bir arsayı tekrar, üstelik sembolik bir değerle geri veriyoruz. Bu bir satış değil, aslında bir teslimiyettir, bir peşkeştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi arasındaki iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan “100. Yıl Sanat Merkezi” projesinin iptali, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Yaşadı ve MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç’un katılımıyla Atıfbey Mahallesi’nde bulunan eski Tansaş arsa üzerinde yapılan basın toplantısında gündeme geldi. Geçen iki yılda projeye dair hiçbir adım atılmadığının altını çizen Yaşadı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu iptal, kamuoyuna ‘Cumhuriyetin 100. yılına ödül’ diye sunulan sanat merkezi projesinin tamamen ortadan kaldırılmasından ibarettir. Hem sanat merkezi hem de gençlik merkezi gibi vaatler yalnızca göz boyama örnekleridir” dedi.
Ayrıca, “Buca’daki değerli 27 bin metrekarelik alanı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik ve şimdi sanat merkezi yapılmayacakken bu alanın yarı değerine satışa çıkması kabul edilemez” ifadesini kullandı.
Yaşadı, Gaziemir’in çıkarlarını koruma görevlerini yerine getirmeyen bir anlayışın bu ilçeye katkıda bulunamayacağını belirterek, “Bu satış, Gaziemir’in haklarının elden gitmesine göz yummaktır. Gaziemir Belediyesi’nin mevcut başkanı olan Ünal Işık, bu sürecin içerisinde yer almış ve izlediği politikalarla Gaziemir’in malına sahip çıkmamıştır” diyerek tepkisini dile getirdi.
MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç ise, “Gaziemir halkının malı olan bu değerli alanlar, düşük fiyatlarla devredilemez.” vurgusunu yaparak, Gaziemir Belediyesi’nin iki yıl önce sanat ve gençlik merkezi yapılması şartıyla devrettiği araziyi geri alması gerektiğini belirtti. “Bu peşkeşin durması için kararlıyız” diyerek Kaybedilen halkın mülküne sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.