Belediye Çalışanlarının Maaşları Kısa Sürede Ödenecek
Atakum Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 1. birleşimi, bugün belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda toplam 9 madde görüşülürken, Yörekent Projesi ile ilgili madde ilgili daireye geri gönderildi. SGK ve vergi borçlarını ödemeye yönelik olarak belediyeye ait taşınmazların satışıyla ilgili 4 madde ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nın kamuya satışı içeren 8 madde oy birliğiyle kabul edilerek, ilgili komisyonlara havale edildi.
Maaşlar Hakkında Bilgilendirme
Gündem ardından söz alan AK Partili meclis üyeleri, bazı belediye çalışanlarının 2 ay, bazıların ise 3 ay maaş almadığını hatırlattı ve bu durumun sebeplerini sordu. Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, çalışanların ücretlerinin ödenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Yıldız, “Personel şirketimize 2 aylık, Atakum Kültür Sanat Şirketi’ne ise 3 aylık maaş borcumuz var. Bu iki kuruluşun yapısı farklı. Kültür Sanat Şirketi, doğrudan belediye başkanına bağlı bir ticari şirketken, diğeri ise personel istihdam ettigimiz şirkettir. Şirketler arası maaş ödemeleri sürecinin zorlukları yaşandı, fakat bu sorunları kısa zamanda çözmeyi amaçlıyoruz.
Ayrıca, birkaç ay içerisinde, gündemdeki arsa satışları ve hastane kamu tahsisinin gerçekleşmesi durumunda borcun büyük bir kısmını kapatmayı hedefliyoruz. Genel bütçeden alacağımız payın kesilmeyeceğinden eminim. Kalan miktarla şirket borçlarımızı ödeyerek, çalışanlarımızın alacaklarını da yakın zamanda kapatabileceğiz” ifadelerini kullandı.
Denetim Raporuna Tepkiler
Cumhur İttifakı üyeleri ise, daha önce açıklanan Denetim Raporu’nda kendi isimlerinin geçmesiyle ilgili bilgilendirilmediklerinden şikayet etti ve ilerleyen süreçte, belediye adına herhangi bir gelişme yaşanmazsa AK Parti İlçe Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Atakum Belediye Meclis Başkanvekili Halil Taşkın ise, raporun değerlendirildiğini ve suç teşkil eden durumların tespit edilmesi halinde gereken önlemlerin alınacağını aktardı.
Toplantıda komisyonlara havale edilen maddeler, bir sonraki meclis toplantısında yeniden görüşülerek kesin karar bağlanacak.
ATAKUM BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMU, BELEDİYENİN MECLİS TOPLANTI SALONUNDA BUGÜN YAPILDI.
ATAKUM BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SUAT YILDIZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
ATAKUM BELEDİYE MECLİS BAŞKANVEKİLİ HALİL TAŞKIN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
ATAKUM BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMU, BELEDİYENİN MECLİS TOPLANTI SALONUNDA BUGÜN YAPILDI.





