100 Milyon Liralık Sahtecilik Operasyonu
Ankara’da, mirasçısı olmayan mülkleri sahte belgelerle devralarak 100 milyon lira kazanç elde eden bir organize suç çetesi çökertildi. “Ölüler Çetesi” olarak bilinen grup, bir tapu memurunun dikkatli gözleri sayesinde ortaya çıkarıldı.
Olayın Başlangıcı ve Soruşturmanın Derinleşmesi
Olay, Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Tapu Müdürlüğü’nde yaşandı. Ş.B. isimli tapu memuru, e-Devlet üzerinden yapılan bir tapu transferinde kuşkulu bir durumu fark etti. Dikkatli incelemelerinin ardından belgelerin sahte olduğuna karar vererek durumu üst yönetime bildirdi. Ardından Cumhuriyet Savcılığı, durumu ele alarak Mali Suçlarla Mücadele ekipleri vasıtasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde çetenin, mirasçısı olmayan ölen kişilere ait gayrimenkulleri ve yurtdışında yaşayanların mülklerini hedef aldığı anlaşıldı. Şüphelilerin sahte mühür ve imzalarla bu taşınmazları kendi adlarına geçirip daha sonrasında üçüncü şahıslara sattıkları belirlendi. Bu yöntemle pek çok tapunun el değiştirdiği kaydedildi.
Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, bu olayın Çubuk’taki emlakçılar ve müteahhitlerle doğrudan bir bağlantısı olmadığını ve Çubuk’un adının hiçbir şekilde zarar görmediğini vurguladı.
Yakalanan Çete Üyeleri ve Suçlamalar
Çubuk Sulh Ceza Hakimliği, çetenin 8 üyesini “resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, örgüt kurma ve rüşvet” suçlarından tutukladı. Yapılan araştırmalarda, çetenin bu suçları işleyerek yaklaşık 100 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Ayrıca MASAK raporları da çetenin para trafiğini belgelerle doğruladı.
Suçüstü Yakalama Anları ve Osmanlı Tapuları
İlgili soruşturma çerçevesinde, müteahhitler, tapu memurları, emlakçılar ve diğer şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin, Tapu Müdürlüğü’nde sahte belgelerle işlem yaparken suçüstü yakalandıkları belirlendi. Bu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Soruşturmalar sırasında, tapu memurlarının Osmanlı dönemine ait eski tapuları inceleyerek mirasçısı bulunmayan mülkleri tespit ettikleri öğrenildi. Çetenin sahte belgelerle başkasının tapusunu tanıdıklarının üzerine almak için kullanıldığı belirlendi.
Çubuk Esnafı Temiz Bir İmaj İçin Önemli Açıklamalar Yaptı
Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, olayın yerel esnaflarla hiçbir ilgisi olmadığını ve bu bilginin halk tarafından doğru algılanması gerektiğini ifade etti. “Çubuk’ta yaşanan bu olay, yaklaşık 4 ay öncesinde gerçekleşti. Bugün ulusal basında yer buldu. Çubuk Tapu Müdürlüğü’nün dikkatli ve hızlı hareketiyle bu çete çökertildi. Bu işlerin başka bölgelerde de yapıldığı fakat yakalanan kişilerin Çubuk ile hiçbir ilişkisi olmadığını unutmamak gerekir. Bundan dolayı, Çubuk halkı ve esnafı adına kamuoyunun bilgilendirilmesi önem taşımaktadır. İnsanların tapu işlemleri için Tapu Müdürlüklerine yönelmeleri ve güvenilir bilgiler almaları sağlıklı olacaktır” dedi.
ÇUBUK ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI CELALETTİN RUMİ TÜRKOĞLU
ÇUBUK ADLİYESİ
EMİN ASLAN
VAHİT GÖREN
VAHİT GÖREN VE ANNESİ
ANTALYA’DA AKDENİZ BÖBREK HASTALIKLARI VE ORGAN NAKLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (AKBÖHONDER), 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI KAPSAMINDA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ H BLOK ATRİUM ALANI’NDA PANAYIR ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ.
ETKİNLİKTE KONUŞAN NAKİL HASTALARI, ORGAN BAĞIŞINDAKİ DUYARLILIĞIN ARTMASINI İSTEDİ.
VELİ KUŞÇU
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE ORGAN BAĞIŞI HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILAN VE TÜRKİYE’NİN İLK BÖBREK NAKİLİ HASTALARINDAN BİRİ OLAN VE 48 YILDIR BABASI İLE KIZ KARDEŞİNDEN ALDIĞI BÖBREKLERLE HAYATA TUTUNAN 71 YAŞINDAKİ EMİN ASLAN, “O ZAMAN BÖBREK NAKLİ ÇOK ZORDU” DEDİ.
ANTALYA’DA AKDENİZ BÖBREK HASTALIKLARI VE ORGAN NAKLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (AKBÖHONDER), 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI KAPSAMINDA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ H BLOK ATRİUM ALANI’NDA PANAYIR ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ.
ATAKUM BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMU, BELEDİYENİN MECLİS TOPLANTI SALONUNDA BUGÜN YAPILDI.
ATAKUM BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SUAT YILDIZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
ATAKUM BELEDİYE MECLİS BAŞKANVEKİLİ HALİL TAŞKIN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
ATAKUM BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI 1. BİRLEŞİMİNİN 1. OTURUMU, BELEDİYENİN MECLİS TOPLANTI SALONUNDA BUGÜN YAPILDI.















