Ana SayfaEkonomiYunusemre Belediyesi, Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırarak Çevreyi Koruyor ve Ekonomiye Destek Oluyor

Yunusemre Belediyesi, Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırarak Çevreyi Koruyor ve Ekonomiye Destek Oluyor

Yunusemre Belediyesi, çevre bilincini öne çıkararak, kullanım süresi dolmuş araç lastiklerini geri dönüşüm sürecine dahil ediyor. Bu sayede, hem ekosistemi koruyor hem de ülke ekonomisine fayda sağlamış oluyor.

Belediye ekipleri, lastik satış ve onarım hizmeti veren işletmelerden temin ettikleri eski lastikleri geri dönüşüm için topluyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede, ilçenin farklı noktalarından toplanan lastikler, çevreye zarar vermemesi amacıyla “25.11.2006 tarih ve 26357 sayılı Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği” çerçevesinde toplanmaktadır. Süresi dolmuş lastikler, yakıt ve kaplama malzemesi olarak yeniden ekonomiye kazandırılmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği) aracılığıyla geri dönüştürülecek. Böylelikle, çevre korunurken, ticari faaliyetlerin büyümesine önemli ölçüde katkı sağlanmış olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Adıyaman’a Yeni Taziye Evi İçin Protokol İmzalandı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve hayırsever Osman Aslan, şehre yeni bir taziye evi kazandırmak için protokol imzaladı. Merkez, Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa edilecek ve masrafları Osman Aslan karşılayacak. Tutdere, dayanışmanın önemine vurgu yaparak, hayırsevere teşekkür etti.

Kayseri’de 15 arama kaydı olan ve 22 yıl 7 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayseri'de Emniyet ekipleri, dolandırıcılık ve yağma suçları nedeniyle 15 dosyası bulunan M.T. adlı şahsı yakaladı. 36 yaşındaki M.T., toplamda 22 yıl 7 ay hapis cezası ile 689 bin 920 TL adli para cezasına çarptırıldı. İşlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Başsız Erkek Cesedi Bulundu: Isparta’da 39 Yaşındaki Ferdi Özdemir’in Cinayetinde Arama Çalışmaları Sürüyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başsız cesedi yanmış bir aracın yakınında bulundu. Jandarma, cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Vali Abdullah Erin, "Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram" dedi. Olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

Isparta’da Kayıp Başın Bulunması İçin Üçüncü Günde Arama Çalışmaları Sürüyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 39 yaşındaki Ferdi Özdemir'in başsız cesedi bulundu. Jandarma, kayıp başı bulmak için arama yapıyor. Valisi Abdullah Erin, cinayet soruşturmasının titizlikle sürdüğünü ve suçluların yakalanmasının önemini vurguladı. Cenaze töreninde aile büyük bir acı yaşadı.

Sakarya Üniversitesi, UI GreenMetric 2025 sıralamasında Türkiye’de 12’nci, dünyada ise 157’nci sırada başarıyla yer aldı.

Sakarya Üniversitesi, UI GreenMetric 2025 sıralamasında Türkiye'de 12'nci ve dünyada 157'nci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıla göre daha fazla üniversitenin dahil olduğu araştırmada, SAÜ'nün sürdürülebilirlik stratejileri ve yeşil uygulamaları sayesinde bir adım yükselişi dikkat çekti.