Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    92 Yaşındaki Eski Kuzey Kore Askere Ahn Hak-sop’un Kuzey Kore’ye Dönüş Girişimi Güney Kore Askerleri Tarafından Engellendi

    Güney Kore’de 42 yıl hapis yatan 92 yaşındaki eski Kuzey Kore askeri Ahn Hak-sop, Birleşme Köprüsü’nden Kuzey Kore’ye dönmeyi denedi ancak askerler tarafından durduruldu. Ahn, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kuzey Kore’ye dönüş talep eden Ahn, benzer durumda olan eski askerlerle birlikte iade sürecinin zor olduğunu belirten açıklamaların ardından beklemeye devam ediyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Güney Kore Askerleri Eski Kuzey Koreli Askerin Dönüş Girişimini Engelledi

    Güney Kore’de, 42 yıl boyunca cezaevinde kalan 92 yaşındaki eski Kuzey Kore askeri Ahn Hak-sop’un, sınırdaki Birleşme Köprüsü’nden geçerek Kuzey Kore’ye dönme girişimi, güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

    Güney ve Kuzey Kore arasındaki askeri gerginliğin sürmesiyle birlikte, dikkat çekici bir olay meydana geldi. Kore Savaşı sırasında Kuzey Kore ordusunda askerlik yaparken düşmanlık nedeniyle yakalanan Ahn Hak-sop, Paju’daki Birleşme Köprüsü’ne gelerek Kuzey Kore’ye dönüş yapmayı denedi. Ancak Ahn, burada kontrol noktası görevleriyle meşgul olan askerler tarafından uyarıldı ve geçişine izin verilmedi. Yaklaşık on dakika süren bu girişimden sonra, sağlık sebepleri dolayısıyla hastaneye kaldırıldı.

    Kuzey Kore’ye Dönüş Talebi

    Hapiste geçirdiği yıllar boyunca pek çok işkence ve şiddet olayına maruz kaldığını belirten Ahn, bu süreçte Kuzey Kore’ye olan bağlılığından vazgeçmediğini ifade etti. Güney Kore’de kalmaya devam eden Ahn, ABD birliklerinin ülkeden ayrılmasına kadar mücadelesine devam edeceğini ve Kuzey Kore’ye dönüş talebinde bulunan 6 yaşlı eski asker ve casus arasında yer aldığını belirtmişti. Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Ahn ve diğerlerinin iade taleplerinin ele alınması için Kuzey Kore ile görüşmelerin yapılması ve zaman gerektirdiğini açıklamıştı.

    Önceki İade Vakaları

    Güney Kore, 2000 yılında dönemin Devlet Başkanı Kim Dae-jung’un girişimleri doğrultusunda 63 eski “fikirlerinden vazgeçmeyen uzun süreli mahkûm”u Kuzey Kore’ye iade etmişti. Ancak o tarihten sonra Seul yönetimi başka bir iade gerçekleştirmemiştir.