Ticaret Bakanlığı Verileri

Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, 2026 Ocak-Mart döneminde 40 ilde ihracat artışı yaşanırken, 14 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Bakanlık, Ocak-Mart dönemi ihracat verilerini kamuoyuna sundu. Bu verilere göre, Körfez savaşı nedeniyle yaşanan olumsuz etkiler ve takvim etkisi ile Ocak-Mart dönemindeki toplam ihracat, yüzde 3,1 oranında azalışla 63 milyar 279 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İhracat Sıralaması

Mart ayında, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara, ihracatta en çok öne çıkan iller oldu. İkinci beşte ise Tekirdağ, Mersin, Gaziantep, Sakarya ve Manisa yer aldı. Mart 2026 ihracat sıralamasında, İstanbul 3 milyar 816 milyon dolar ile ilk sırada yer alırken, Kocaeli 3 milyar 159 milyon dolar ile ikinci, İzmir 2 milyar 8 milyon dolar ile üçüncü, Bursa 1 milyar 746 milyon dolar ile dördüncü ve Ankara 1 milyar 192 milyon dolar ile beşinci oldu.

İhracatını Artıran İller

Geçen yılın aynı dönemine göre, ihracatını en çok artıran iller sırasıyla Yalova, Şırnak, Kırıkkale, Elâzığ ve Düzce olarak belirlendi. Ticaret Bakanlığı, yüksek katma değerli üretim ve rekabetçi ihracat stratejileri çerçevesinde, pazar ve ürün çeşitlendirmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve ihracatın ülke geneline yayılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi