Son dönemde hızla artan arsa fiyatları sonrasında Milli Emlak'tan vatandaşı heyecanlandıran haber geldi.

Hakkari Şemdinli Milli Emlak, Konya Seydişehir Milli Emlak ve Antalya Korkuteli Milli Emlak tarafından sunulan bu gayrimenkul satışlarıyla ilgili detaylar açıklandı.

İŞTE İHALE TARİHLERİ VE DETAYLARI

Hakkari Şemdinli Milli Emlak, Altınsu Köyü'nde bulunan imarsız bir bahçe vasıflı araziyi satışa sunuyor. Söz konusu arazinin satış ihalesi 15 Nisan 2024 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Hakkari Şemdinli'de bulunan arazinin geçici teminat bedeli 24 bin 169 TL olarak duyuruldu. Bu arazinin yüzölçümü ise 966,76 metrekare olarak belirlendi. Ayrıca, KDV'den ve 5 yıl boyunca emlak vergisinden muaf tutulan bu arazinin satış fiyatı 241 bin 169 TL olarak açıklandı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim veya taksitli ödeme seçenekleri sunuluyor.

Konya Seydişehir Milli Emlak tarafından ise 12 adet Hazine taşınmazı satışa çıkarılıyor. Bu arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Nisan'da saat 09:00'da gerçekleştirilecek.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan gayrimenkullerin yüzölçümleri 673,26 metrekare ile 17 bin 508 metrekare arasında değişiyor. Bu arsa ve arazilerin geçici teminat bedelleri ise 212 bin 500 TL'den başlıyor. Fiyatları ise en düşük 850 bin TL seviyesinde.

KDV'den ve 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olan bu gayrimenkuller için ödemeler taksitler halinde de yapılabiliyor.

Hayvansal ürün ihracatından milyonlarca döviz geliri Hayvansal ürün ihracatından milyonlarca döviz geliri

Antalya Korkuteli Milli Emlak Şefliği ise 25 Nisan'da saat 09:15'te 42 adet arsa ve araziyi satışa sunuyor. Bahsi geçen arsaların büyüklükleri 72.97 metrekare ile başlıyor, geçici teminat bedelleri ise 1.250 TL'den. Fiyatları ise 38 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak tarafından yayımlanan ilanlar için daha detaylı bilgilere sahip olmak isteyenler Milli Emlak'ın resmi internet sitesini ziyaret ederek detayları öğrenebilirler.

Editör: Cemre Dağaşan