HSBC'nin raporu, Türk Lirası'nın değerindeki gelecek tahminlerini olumlu yönde ele alıyor. Banka, TCMB'nin sıkı para politikasıyla TL'nin dolarizasyon riskini azaltacağını vurguluyor.

Para politikasının geleneksel bir yaklaşıma dönmesi, “carry trade” dinamiklerinin TL için destekleyici hale gelmesine yol açtı. Ayrıca, TCMB’nin tercihinin TL’nin reel değer kazanmasından yana olduğu yönünde sinyal verdiği belirtiliyor. Sıkı para politikası koşulları, dolarizasyon riskini sınırlayarak TL’yi destekliyor. TL mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip hale geldi.

Başkan Altay: "Lavanta desteğiyle hem bölge turizmine hem de çiftçimize katkı sağladık" Başkan Altay: "Lavanta desteğiyle hem bölge turizmine hem de çiftçimize katkı sağladık"

HSBC, DOLAR/TL TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

HSBC'nin 2024 yılı sonu ve 2025 yılının ilk yarısı için dolar/TL tahmininin 33 seviyelerinden olacağını raporda bildirdi. Rapora göre, makro görünümün, cari açıkta daralma halinde, TL için destekleyici olmasının beklendiği de yer aldı.

Carry trade, faizlerin düşük olduğu bir ülkenin para biriminden borçlanarak, yüksek faiz getiren başka bir ülkeden faiz getirisi elde etmek anlamına geliyor.

Kaynak: Haber Merkezi