15 Temmuz’da Malatya’da Darbecilere Karşı Direniş Gösteren Mustafa Özbey: “Vatan İçin Ölüme de Varım”

15 Temmuz 2016’daki darbeye karşı Malatya’da görev yapan Mustafa Özbey, darbecilerin kullandığı zırhlı aracı kullanarak güvenlik güçlerine destek verdi. O gece vatan için canını ortaya koyduğunu belirten Özbey, bu anıların asla unutulmayacağını vurguladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

15 Temmuz Darbe Girişiminde Mustafa Özbey’in Kahramanlığı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin 9. yıl dönümünde, Malatya’da önemli bir anı yeniden hatırlatıldı. O gece darbecilerin kullandığı zırhlı aracı güvenli bölgeye çeken Mustafa Özbey, o anları paylaşarak, “Vatan için gerekirse ölüme de hazırdım” dedi.

Malatya’da Darbe Girişimi ve Vatandaşların Direnişi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yaşandığı anlardan sonra geçen 9 yıl, Türk halkı için hala taze bir hafıza olarak akıllarda kalıyor. Malatya, Türkiye’nin stratejik askeri üslerinden biri olan 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’nün bulunduğu yer olarak, bu darbe girişimine karşı gösterilen direnişle anılıyor.

Kalkışma gecesi darbeci askerlerin kullandığı Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracını polisin ele geçirmesi sonrasında, Mustafa Özbey devreye girdi. Kendisi, darbeci askerlerin FETÖ’cü birliklerine karşı düzenlenen operasyonda bu aracı sürerek güvenlik güçlerine destek oldu.

Mustafa Özbey’in Anıları ve Vatanseverliği

Zırhlı araç kullanma eğitimi almış olan Özbey, o gecede yaşananları aktarırken, “15 Temmuz tarihi, Türkiye’nin zihninde silinmez izler bırakan bir gündür. Bu gün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü örneklerinden birini gösterdi. Biz o gece vatanımız için canımızı verebileceğimizi düşündük. Ancak üzücü olan, halkımızın kendi silahlarıyla hedef alınmasıydı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Malatya’da zırhlı aracı polislere yeniden kazandırmak için elimden geleni yaptım. Bir polis memuru bana ‘Seni Allah gönderdi’ dedi, çünkü aracı kullanacak kimse yoktu. Emniyet Müdürlüğü’ne aracı götürdükten sonra İkinci Ordu’ya sevk edildi. ‘Bu araçla içeri gireceğiz, şehit de olabilirsin’ dediklerinde, ‘Ben sizinle ölüme hazırım’ diyerek karşılık verdim. O gece darbe püskürtüldü ve zafer milletimize ait oldu. Üzerime düşeni yerine getirdim, ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Malatya’daki Direnişin Önemi

O gece meydana gelen olaylar, Malatya’da halkın ne denli cesur ve kararlı durduğunu simgeliyor. Mustafa Özbey’in kahramanlığı ve güvenlik güçleriyle birlikteki cesur duruşu, 15 Temmuz’un unutulmaz anıları arasında yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı