Romatizma şikayeti olanlar, doğal yöntemlerle bu rahatsızlıktan kurtulmanın yollarını araştırmaktadırlar.

Son günlerde romatizma ağrılarını azalttığı iddia edilen doğal bir ot olan 'havlıcan otu' dikkatleri üzerine çekiyor. Havlıcan otuyla ilgili aramalar hızla artıyor.

Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler! Damar tıkanıklığı tedavisinde yeni nesil yöntemler!

Havlıcan otu, son dönemde sıkça gündeme gelmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Ancak, peki 'havlıcan otu' nasıl kullanılır?

İşte yanıtı...

Havlıcan otu son derece şifalı bir bitkidir. Havlıcan tozunu keçiboynuzu pekmeziyle karıştırarak macun kıvamına getirerek tüketebilirsiniz.

Bir bardak suya bir çay kaşığı havlıcan tozu ekleyip yaklaşık 15 dakika demleyin ve için. İsteğe göre içerisine bal ve şeker ekleyebilirsiniz.

Havlıcanın acı tadını yumuşatmak için karışıma tatlandırıcılar eklemek de mümkündür.

Havlıcan otu nedir?

Havlıcan otu, Zingiberaceae familyasından bir bitki türüdür. Latince adı "Alpinia officinarum" olan bu bitki, kökleri genellikle baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kökleri kurutulduktan sonra toz haline getirilerek baharat olarak kullanılır veya çeşitli sağlık amaçları için doğal bir ilaç olarak kullanılabilir. Havlıcan otu, geleneksel Çin tıbbında ve diğer Doğu Asya ülkelerinde sindirim sorunlarına, mide bulantısına, soğuk algınlığına ve romatizma gibi rahatsızlıklara karşı kullanılmıştır. Ayrıca, bazı araştırmalar havlıcan otunun anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olabileceğini öne sürmektedir.

BU MAKALE YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULMUŞTUR.