Zonguldak’ta Kontrol Altına Alınan Yangında 15 Dekar Alan Zarar Gördü

Zonguldak’ın Eceler köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin ve vatandaşların müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 15 dekar alan zarar gördü. Baki Bozkurt, yangının ağacın elektrik tellerine çarpması sonucu çıktığını belirtti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Zonguldak’ta Yangın Kontrol Altına Alındı

Zonguldak’ta meydana gelen örtü yangını, hem çevre halkı hem de yangın söndürme ekiplerinin hızlı müdahalesi ile söndürüldü. Yangın sonucunda yaklaşık 15 dekar alan etkilenerek zarar gördü.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, Zonguldak-Ankara karayolu üzerindeki Eceler Köyü bölgesinde, nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı örtü yangını ortaya çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar, durumu derhal yetkililere iletti. İhbarın ardından, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden ve itfaiye ekiplerinden oluşan profesyonel bir ekip olay yerine yönlendirildi.

Ekiplerin Hızlı Müdahalesi

Bölgeye intikal eden ekipler, yerel halkın desteğiyle yangına anında müdahale etti. Yangın kısa bir süre içerisinde kontrol altına alındı ve alevlerin söndürülmesi sağlandı. Yangının ardından, soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangının çıkış sebebine ulaşmak adına yapılan araştırmalarda, bir vatandaştan alınan bilgi doğrultusunda, “Ağaç elektrik tellerine çarpıp trafoyu patlatmış. Yangın bu sebepten çıktığı değerlendiriliyor. Ekipler, evlere yakın alanlar ile diğer riskli bölgelerde yangın söndürme ve soğutma işlemleri gerçekleştirdi. Şu an herhangi bir tehlike bulunmamakta” sözleri kaydedildi.

Güvenlik Çalışmaları Sürmekte

Yangın kontrol altına alındıktan sonra bölgedeki soğutma çalışmaları devam etti ve ekipler, olası bir yeniden alevlenmeyi önlemek için önlemlerini aldılar. Yangının zarar verdiği alanın rehabilitasyonu için de planlama yapılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı