**Zonguldak’ta Dramatik Bir Karar: Yaralı Sokak Köpeğine Yeni Bir Ev**
Zonguldak’ta köpeğini tomografi için götürdüğü veteriner kliniğinde kaybeden Arzu Boncuk, yaşadığı acı kaybın ardından aynı klinikte tedavi bekleyen bir başka yaralı sokak köpeğini sahiplenerek Karadeniz Ereğli’ye döndü.
**Yaralı Sokak Köpeği İçin Yardım Çığlığı**
Yaklaşık on gün önce, bir trafik kazasında ağır şekilde yaralanan bir sokak köpeği, tedavi amacıyla veteriner kliniğine iletildi. Kalçasında ve ön bacağında kırıklar bulunduğu belirlenen köpeğe sosyal medyadan yardım çağrıları yapılmaya başlandı. Ameliyat masraflarının yaklaşık 60 bin lirayı bulması nedeniyle bağış toplanmaya çalışılırken, Karadeniz Ereğli’de yaşayan 48 yaşındaki Arzu Boncuk, kendi köpeği Babacan’ı tomografi çektirmek için kliniğe götürdü.
**Duygusal Anlar ve Yeni Bir Umut**
Köpeğin anestezi işlemi sırasında hayatını kaybetmesi, Arzu Boncuk’u derin bir üzüntüye boğdu. Bu esnada yaralı köpeği fark eden Boncuk, acı kaybının yanı sıra yeni bir yaşam umudu sundu. Yüreğindeki hisleri şu sözlerle ifade etti:
“Çocukcağızın ne olduğunu anlayamadık. Ereğli’de tomografi yoktu, bu sebeple buraya getirdik. Ama ne yazık ki tomografi çektirilemedi ve anesteziyi kaldıramadı. Sosyal medyada bu yaralı köpeği gördüğümde, Zonguldak’ta tedavi için sponsor arandığını öğrenmiştim. Ameliyat masrafları 60 bin lira civarındaymış, tedavi edilmediği takdirde barınağa bırakılacaktı. Babacan’ın ruhuna saygı duruşu niteliğinde onu almaya karar verdim. Ereğli’de onu tedavi ettireceğim.”
**Hayvanlara Şefkatle Yaklaşan Bir Portre**
Arzu Boncuk, 400’e yakın hayvana baktığını ve köpekler ile kediler için yaşam alanı kurduğunu belirtti. Boncuk, hayatını kaybeden köpeğiyle birlikte ilçesine doğru yola çıktı.
“Sokak hayvanlarına elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Onlarla birlikte yaşıyorum. Onlara cennet gibi bir yaşam sunmaya çabalıyorum. Engelli hayvanları asla sahipsiz bırakmamaya çalışıyorum. Bu köpeğin hikayesini öğrendiğimde onu almak istedim. Babacan benim çocuğum gibiydi. Onu kaybettik ama şimdi bu yavrucağı kurtarmaya yönelik bir plan yaptık. Yaşanan trafik kazası sonrası arka kalçası ve ön bacağında kırıklar var, ama tedavi edilmediği taktirde barınağa bırakılacaktı. Barınakta bu çocukların hiç şansı yok. Götürüp Ereğli’de kendi veteriner kliniğimde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Felç kalsa bile, ömrümün sonuna kadar ona bakacağım.”