Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ziya Duranay’dan Yerel Esnafa Destek Çağrısı: “Alışverişlerinizi Esnafımızdan Yapın”

    Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, 2025-2026 eğitim döneminin başlamasıyla yerel esnafa destek olunması gerektiğini vurguladı. Duranay, alışverişlerin zincir mağaza ve internetten ziyade yerel esnaftan yapılmasının, şehrin ekonomik yapısına katkı sağladığını belirtti.

    Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, 2025-2026

    Yerel Esnafa Destek Çağrısı

    2025-2026 eğitim-öğretim yılına adım atarken, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay, okul alışverişlerindeki canlılığa dikkat çekerek, vatandaşları yerel esnafa destek vermeye çağırdı.

    Başkan Duranay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, son yıllarda zincir mağazaların ve çevrimiçi alışverişin artış gösterdiğini, bu durumun yerel esnaf üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

    Öğrenci İhtiyaçlarını Yerel Esnaf Karşılasın

    Duranay, “Eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte, öğrencilerin okul malzemeleri için yaptığı alışverişe hız kazandırdık. Ancak, artık zincir mağazaların ve internet üzerinden yapılan alımların sayısının giderek arttığını gözlemliyoruz. Şehrimizin ekonomik yapısını korumak ve esnafımızı desteklemek adına, alışverişlerimizi mümkün mertebe yerel dükkânlardan gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

    Küçük esnafa destek vermenin sadece kişisel bir tercihten ibaret olmadığını, aynı zamanda şehrin sosyoekonomik ve kültürel dokusuna katkı sağladığını ifade eden Duranay, “Unutmayalım ki yerel esnaf, zorlu dönemlerimizde yardım elini uzatan ve her daim yanımızda olan insanlardır.” şeklinde konuştu.

    Yerel Ekonomiyi Güçlendirmek İçin Alışveriş Yapın

    Tüm vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaf üzerinden yapmaları yönünde çağrıda bulunan Duranay, “Bu durum, hem öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında hem de yerel ekonominin güçlenmesinde son derece önemli bir rol oynayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.