Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zelenskiy: Rusya, Kiev’e Saldırırken Kuzey Kore Yapımı Füze Kullandı, Can Kaybı 12’ye Çıktı

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği saldırıda Kuzey Kore menşeli balistik füze kullanıldığını açıkladı. Saldırıda can kaybı 12’ye, yaralı sayısı ise 100’ü geçti. Zelenskiy, uluslararası baskı ile savaşın sona ermesini talep etti.

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Kiev'e düzenlediği saldırıda Kuzey

    Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Kiev’e düzenlediği saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya’nın bu saldırısında Kore Halk Cumhuriyeti’nde üretilmiş bir balistik füze kullandığını dile getirerek, “Bu füze ile ilgili olarak ilk veriler bize ulaştı” dedi. Kyiv’de, saldırının hasarını bertaraf etmek amacıyla devam eden enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü de belirtti.

    Kiev’e yönelik yapılan saldırıda, ölü sayısının 12’ye yükseldiğini kaydeden Zelenskiy, yaralı sayısının ise 100’ün üzerinde olduğunu aktardı. Yapılan saldırıların, Rusya ve Kuzey Kore arasındaki ilişkilere dair yeni bir delil olabileceğini vurgulayan Zelenskiy, saldırının savaş suçu teşkil ettiğini ifade etti. “Bu tür silahlar, her iki ülkenin insan hayatını hiçe saydığını gösteriyor. Rusya, bu tür silahlara sıkça başvuruyor; bu da Kuzey Kore’nin silahlarını gerçek muharebe koşullarında geliştirmesi için bir fırsat sağlıyor” şeklinde konuştu.

    Zelenskiy, uluslararası toplumun bu tür tehditler karşısında yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizerken, Rusya’nın sivilleri hedef alan saldırılarına son verilmesi için etkili baskı yapılması gerektiğini vurguladı. “Rusya’nın barış müzakerelerine açık olduğunu göstermesi gerekiyor. Savaşın adil bir şekilde sona ermesi ve halkımızın güvenliğinin sağlanabilmesi için hava savunmamızı güçlendirmek zorundayız” dedi.