Ukrayna’dan Avrupa’ya Bilgilendirme
Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı son açıklamada, “Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Sekreteri Rüstem Umerov, Avrupa’daki meslektaşlarına, dün Amerika Birleşik Devletleri’nin Moskova ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından yaşanan gelişmeleri aktaracak” ifadesini kullandı.
Dün, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner, Rusya’nın lideri Vladimir Putin ile bir araya gelmişti. Bugün ise Ukrayna-Avrupa Zirvesi’nin yapılması planlanıyor. Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “Rüstem Umerov, Brüksel’de Avrupa’nın liderlerinin ulusal güvenlik danışmanlarıyla gerçekleşecek olan toplantının hazırlıkları hakkında bilgi verecek. Ayrıca, Genelkurmay Başkanı Andriy Hnatov da bu görüşmelere katılacak. Bu süreç, ortaklarımızla sürdürdüğümüz sürekli koordinasyonun önemli bir parçasıdır ve müzakerelerin daima aktif olmasını sağlamak için önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
Gelişmeler ve Planlar
Zelenskiy, Ukraynalı yetkililerin, Avrupa’daki meslektaşlarını dün gerçekleşen ABD-Rusya görüşmeleri sonrası yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendireceğini vurguladı ve “Aynı zamanda, Avrupa güvenlik mimarisinin çeşitli unsurlarını tartışacaklar. Brüksel’deki toplantının ardından, Rüstem Umerov ve Andriy Hnatov, ABD’de Başkan Trump’ın temsilcileriyle yeni bir görüşme ayarlayacaklar. Ukrayna, daima kalıcı bir barış için yapıcı bir şekilde müzakerelere devam edecek. Bugün gerçekleşen toplantıların sonuçlarıyla ilgili yeni bir rapor bekliyorum” dedi.


