Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Zeki Aktürk, Türkiye Genelinde 309’uncu Kütüphanesini Kayı Obası’nda Açtı

    Emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, Türkiye genelindeki 309’uncu kütüphanesini Kayı Obası’nda açtı. 2008’den beri kütüphanesi olmayan okullara kitap sağlayarak önemli bir misyon üstlenen Aktürk’ü Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve diğer protokol üyeleri kutladı.

    Emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, Türkiye genelindeki 309’uncu kütüphanesini Kayı

    Kütahya’nın yanı sıra Türkiye’nin pek çok ilinde okullara kütüphane kazandıran emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk, 309’uncu kütüphanesini Domaniç ilçesinde bulunan tarihi Kayı Obası’nda oluşturdu.

    2006 yılında kamu kurumundaki görevini tamamladıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kütüphaneci olarak çalışmaya başlayan 63 yaşındaki Aktürk, emekliliğine rağmen mesleğine duyduğu tutku ile dikkat çekiyor. 2008 yılından beri Türkiye’de kütüphanesi bulunmayan okulları belirleyerek hayırseverlerden topladığı kitaplarla toplamda 308 okul kütüphanesi kurulmasına öncülük etti. Şu an ise Kayı Obası’nda açtığı 309’uncu kütüphane ile bu çabalarına devam ediyor.

    Açılış törenine Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, Türk Dünyası Kültür Sanat Platformu Başkanı Abdurrahman Yıldız ve Kayı Obası’nın işletmecisi Mevlüt Karakaya da katıldı.

    Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Zeki Aktürk’e teşekkür ederek, “Kütahya’da kitaplara kendini adayan Zeki ağabeyimizle birlikte 309’uncu kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Allah emeklerini zayi etmesin. Kitap ve kütüphaneler eğitim için çok önemli. Okuma kültürünün hayatın her alanında yer bulması gerekiyor. Gençlerimize bu alışkanlığı kazandırmamız şart. ‘Tüm dünya bizim okumamızı bekliyor’ sözü, uzun zamandır dile getiriyoruz. 309’dan sonra daha nice yüzlerce kütüphane açılması için Zeki ağabeyimizi destekliyoruz.” dedi. Yılmaz, Aktürk’e kitap ve eğitim konusundaki katkılarından dolayı teşekkür ederek, desteklerinin devam edeceğini vurguladı.