Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yüreğir Belediye Başkanı’ndan 19 Mayıs Mahallesi’ne yapılan ‘tehlikeli mahalle’ ifadesine sert tepki

    Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 19 Mayıs Mahallesi’nin yapay zeka değerlendirmelerinde “tehlikeli” olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Demirçalı, mahalle sakinlerinin sağduyusunun gerçeği belirleyeceğini ve buranın Türkiye’nin en güvenli yeri olduğunu vurguladı.

    Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 19 Mayıs Mahallesi'nin yapay zeka

    **Yüreğir Belediye Başkanı’ndan 19 Mayıs Mahallesi’ne Yapay Zeka Eleştirisi**

    Adana’nın Yüreğir ilçesindeki 19 Mayıs Mahallesi, bazı yapay zeka sistemleri tarafından “tehlikeli mahalleler” arasında gösterilmesine Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’dan sert bir yanıt geldi. Demirçalı, bu değerlendirmelerin gerçekleri yansıtmadığını, mahallenin Türkiye’nin en güvenli yerlerinden biri olduğunu vurguladı.

    Başkan Demirçalı Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

    Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılan olumsuz gösterim üzerine bölgede bir ziyaret gerçekleştirerek, esnaf ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada gündelik hayatı gözlemleyen Demirçalı, yerel işletmeleri gezerek vatandaşlarla birlikte ciğer yedi. Başkan, bölgenin gerçek durumunu yerinde gözlemlemenin önemi üzerinde durdu.

    Gerçekler Buradaki İnsanlar tarafından Belirlenir

    Demirçalı, açıklamalarında, “Mahallemizi yapay zeka değil, burada yaşayan insanların sağduyusu belirler. Yapay zeka duygulara sahip değildir, ancak biz ve 19 Mayıs Mahallesi sakinleri duygu ve düşüncelerimizle buradayız. Bu mahalle Türkiye’nin en güvende yeridir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Burada korumasız bir şekilde dolaşabiliyorum. Herkes de buradayı rahatça gezebilir. Endişesi olanlar, gelin burada birlikte dolaşalım” şeklinde konuştu.

    Başkan Demirçalı, “19 Mayıs Mahallesi köklü bir geçmişe sahiptir. Yıllardır burada yaşayan halk, misafirperver ve sevgi doludur. Buradaki herkesin kapısı açık ve buradaki dayanışma ile kardeşlik ruhu oldukça güçlü” dedi. Son olarak, “Bu yapay zeka değil, akıl sahibi insanların bakış açısını gerektirir. Gelsinler buranın kardeşliğini görsünler” diyerek düşüncelerini aktardı.