Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, 12 yeni tesisin açılışını duyurarak eleştirilere yanıt verdi

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ekim ayı basın toplantısında 12 yeni tesisin açılışını duyurdu. Kasım ayında yapılacak toplu açılışta 4 kreş, park ve sosyal tesislerin hizmete gireceğini belirten Balaban, CİMER şikayetlerinin %90 azaldığını vurguladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ekim ayı basın toplantısında 12

Yunusemre Belediyesi’nden Önemli Açıklamalar

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ekim ayı gerçekleştirilen basın toplantısında, belediyenin yürüttüğü projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balaban, kasım ayı içerisinde bitirilecek yatırımlarla birlikte toplamda 12 tesisi ilçeye kazandıracaklarını belirterek, “Daha önce ‘hiçbir şey yapılmıyor’ diyenlere en güzel yanıtı bu açılışlarla vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Toplu Açılış Töreni Düzenlenecek

Başkan Semih Balaban, aylık rutin basın toplantısında belediyenin gerçekleştirdiği projeleri kamuoyuna tanıttı. Toplantıya başkan yardımcıları da katıldı. Yapılan projelerin art arda hayata geçirildiğini vurgulayan Balaban, Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirmeyi planladıkları toplu açılış töreninden bahsetti.

Başkan Balaban, “Tüm zorluklara rağmen, söz verdiğimiz dört yeni kreşten ikisini hizmete sunduk, kalan iki kreşimizi ise 10 Kasım’a kadar tamamlayarak halkımıza sunacağız. Muradiye ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki kreşlerimiz hizmet vermeye başladı; Atatürk Mahallesi ve 50. Yıl Mahallesi’ndeki kreşlerin inşaatı ise son aşamaya geldi. Kreşler, bizim için oldukça önemli bir hizmet alanı. Özel kreşlerin aylık ücretleri 20 ile 25 bin TL arasında değişmektedir, biz ise Yunusemre Belediyesi olarak kreş hizmetimizi 2.500 TL’ye sunuyoruz. Ocak ayında ufak bir zam yapacağız ancak bu uygun fiyat politikamız devam edecektir.” dedi.

Yeni Park ve Konukevi Açılışları

Balaban, Horozköy’de Ahmet Kaya Parkı’nın açılışını da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini belirtti. Bu anlamlı projede Saygıdeğer Gülten Kaya’nın da davet edildiğini ifade ederek, kendisinin katılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, Bozköy’de Kadın ve Aile Konukevi’nin açılışının 15 Kasım’a kadar tamamlanacağı, genel başkanları Özgür Özel’in katılımıyla 12 farklı tesisi kapsayan toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği bildirildi. Açılış kapsamında 4 kreş, Ahmet Kaya Parkı, Kadın ve Aile Konukevi, Gençlik Kafe, Emekli Kafe, Kadın Dayanışma Evi, Muradiye Sağlık Merkezi, Seyitli Halı Sahası ve Asmacık Düğün Salonu yer alacak. Tabiat Parkı’na açmayı planladıkları Emekli Kafe’nin ulaşım zorluğu nedeniyle Gençlik Kafe’ye dönüştürüleceği de açıklandı. Balaban, gençlerin burada daha uygun fiyatlarla çay ve kahve içebileceğini kaydetti.

Yuntdağı’na Yeni Hizmetler Geliyor

Yuntdağı bölgesindeki hizmetlerin devam ettiğini belirten Semih Balaban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile birlikte mahallerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerin çok olumlu tepki topladığını ifade etti. Yayla Köyü’ne düğün salonu yapımı konusunda da Besim Başkan’la anlaşmaya vardıklarını ve maliyetin yarı yarıya paylaşılacağını duyurdu. Ayrıca, Karakılıçlı’ya da 2026 yılına kadar bir düğün salonu kazandıracaklarının altını çizdi.

Balaban, “Hizmetleri oy oranına göre değil, halka duyulan ihtiyaçlara göre gerçekleştiriyoruz” diyerek, partilerinin en az oy aldığı yerlerde bile eşit hizmet sunma anlayışını vurguladı.

CİMER Şikayetlerinde Önemli Azalma

Başkan Semih Balaban, Hayvan Yaşam Merkezi’nin açılmasıyla birlikte sokak hayvanları konusunda kaydedilen ilerlemeyi de vurguladı. “Hayvanseverlerimizi ve rahatsızlık duyan vatandaşlarımızı incitmeden hareket ediyoruz” dedi. Ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı ve diğer yetkililerin katıldığı uzun bir toplantıda Yunusemre Belediyesi’nin bütçe kullanımında Ege Bölgesi’nde rekor kırdığını ifade etti. CİMER’e yapılan şikayetlerin ise yüzde 90 oranında azaldığını belirten Balaban, bakım merkezlerinde bin 300 sokak köpeğinin bulunduğunu aktardı. Üç yıl içinde bu sorunları insanî bir yaklaşımla tamamen çözeceklerini sözlerine ekledi.

Kurultay Delegeliği Hakkında Açıklama

Balaban, partisinin il kongresine dair sorulara yanıt verirken kurultay delegesi listesinde yer almamasını şu sözlerle açıkladı: “19 Ekim’de yapılan kongrede İl Başkanımız İlksen Özalper güven tazeledi. Bu durumu partimizin dayanışma ve birlikteliğinin bir göstergesi olarak algılıyorum. İlksen Başkan, en başarılı il başkanlarından biridir. Genel Başkanımız Özgür Özel de başarılı bir performans sergiliyor ve onun arkasındayız. Basında ‘Semih Balaban kurultay delegesi yazılmadı’ haberlerinin çıkmasına rağmen benim böyle bir talebim olmadığını belirtmeliyim. Bu yüzden kurultay delegesi olarak Gülşah Başkan yazıldı.” şeklinde ifade etti.