Türkiye Yüzyılı’nın İnşası İçin Güçlü Olmalıyız
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme gerekliliğine vurgu yaparak, “Başka bir seçeneğimiz yok. Bu durumu neden dile getiriyorum? Her an ekmek kuyruğunda olan, bombalanan Gazze’deki çocukları düşünmemiz gerek. İçinde acı hissetmeyen var mı? Kesinlikle belirtmek isterim ki, fırsat bulsalar bizim durumumuzu da kötüleştirirler. Bu nedenle güçlü olmamız şart.” ifadelerini kullandı.
Yumaklı, Karabük’ün Eflani ilçesinde Barış Efe Parkı’nda halka hitap ederken, Kurban Bayramı’nı kutladı ve herkesin huzurlu bir bayram geçirmesini temenni etti.
Karabük İçin Birlikte Çalışma Vurgusu
Bakan, genç ve dinamik yerel yöneticilerin Karabük için gösterdiği çabaları takdir ettiğini belirtirken, kentin potansiyelinin ortaya çıkarılmasına yönelik önemli adımlar atıldığını da sözlerine ekledi.
Yumaklı, Türkiye’nin 1980 sonrası döneminde yaşanan zorlukları ve AK Parti döneminde meydana gelen gelişmeleri dile getirirken, ülkenin bu süreçte nasıl bir şekilde kalkındığını anlattı. “2002 yılında halkın içinden çıkan bir lider, Türkiye’yi dünya ülkeleri ile eşit hale getirdi. Ancak daha alınacak pek çok yol var.” ifadelerini kullandı.
Gelecek İçin Çaba Gösterme Zamanı
Yumaklı, Türkiye Yüzyılı hedefinin, yalnızca bir slogan olmadığını belirtip, bu idealin gerçekleştirilebilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.
“Annelerimizin ve babalarımızın geleceği için sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Tarım, sanayi, milli savunma, ticaret ve eğitim gibi alanlarda gerekli çalışmaların yapılması için milletimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tek hedefimiz, ülkemizi ve milletimizi ileriye taşımak.” dedi.
Bakan, halktan dua ve destek talep ederek, son iki yıl içinde büyük zorluklar yaşayan şehirlerin yeniden ayağa kalkmasının önemine dikkat çekti. “Bunun için güçlü olmamız ve birlik içinde hareket etmemiz şart.” ifadelerini kullandı.
Yumaklı, konuşmasının ardından çiftçilerle bir araya gelerek onların görüşlerini dinledi.
Programa; AK Parti Karabük milletvekilleri Av. Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın ve birçok vatandaş katıldı.