Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın İlk Oturumu Saat 10.15’te Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 2 milyon 560 bin 640 adayla başladı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınav sonuçlarının 22 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu. Yarın ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) gerçekleştirilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Türkiye genelinde saat 10.15 itibarıyla başladı.

Bu yıl, 2 milyon 560 bin 640 adayın başvuruda bulunduğu YKS’nin bu ilk aşamasında, Türkçe testinde 40, Sosyal Bilimler testinde 20, Temel Matematik testinde 40 ve Fen Bilimleri testinde 20 sorudan oluşan toplamda 120 soru yöneltildi. Adaylara burada yanıt vermeleri için 165 dakikalık süre tanındı.

Güvenlik Kontrolü ve Ziyaretler

Sınav, Türkiye’nin 81 ilinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da gerçekleştiriliyor. Adaylar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sınava girmek üzere aileleriyle birlikte geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı için gereken sınav belgeleri ve kimlikleriyle güvenlik kontrollerinden geçen adaylar, sınav salonuna alındı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, öğrenciler ve ailelerine moral vermek amacıyla fakülte önünde kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sınav Koordinasyon Süreci ve Sonuçlar

Sınavın yürütülmesi hakkında bilgi veren Başkan Ersoy, 81 il ve Lefkoşa dahil toplamda 250 merkezde uygulanan sınavın 7 bin 800 bina ve 143 bin salon kullanılarak yürütüldüğünü belirtti. Koordinasyon çalışmalarını yürüten yaklaşık 450 bin görevlinin, sınav sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için özveriyle çalıştığını söyledi. Ersoy, “Adaylarımıza güvenli bir sınav ortamı sağlamaları açısından çevrede gürültü yapılmaması önemlidir. Sınav sonuçlarını en geç 22 Temmuz’da açıklayacağız.” dedi.

Sınav alanında, son iki dakika kala yanlış fakülteye giren bir adayın, kendi sınav yerine koşarak gitmesi de dikkat çekti.

Yarın AYT ve YDT Gerçekleşecek

YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın saat 10.15’te başlayacak. AYT oturumunda adaylar Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2 testinde 40, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde de 40 soru ile karşılaşacak ve toplamda 180 dakikaları olacak.