Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    YSK’dan Uygulama: Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’deki 5 Beldede Seçimler 7 Haziran 2026’da Gerçekleşecek

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’deki 5 beldede 7 Haziran 2026’da Mahalli İdareler Seçimi düzenleneceğini duyurdu. Belde statüsü kazanan yerler arasında Reşadiye Yolüstü, Çevrecik, Almus Bağtaşı, Gümüşhane Tekke ve Ürgüp Mustafapaşa bulunuyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    YSK’dan Mahalli İdareler Seçimi Açıklaması

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2026’da Tokat, Gümüşhane ve Nevşehir’deki 5 beldede Mahalli İdareler Seçimi gerçekleştirileceğini açıkladı.

    Detaylar Belirlendi

    YSK’nın yaptığı duyuruda, gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlarla belde statüsü kazanan yerler belirlendi. Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesi, Çevrecik beldesi, Almus ilçesindeki Bağtaşı beldesi, Gümüşhane Merkez ilçesindeki Tekke beldesi ve Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Mustafapaşa beldesi, seçim yapılacak yerlerden bazıları olarak belirlendi.

    Bu gelişme, yerel yönetimlerin daha demokratik bir şekilde seçilmesi konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.