**Yozgat’ta Sağlık Mücadelesi Veren Musa Külekçi’nin Hikayesi**
Yozgat’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı bir Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Musa Külekçi, sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.
Aslen Sinoplu olan Külekçi, uzun yıllarını uzun yol şoförü olarak geçirdi. Trafikte giderken, gözlerindeki bulanıklığı fark eden Musa Külekçi, 2004 yılında yaşadığı ufak bir kazanın ardından görme kaybı şikayetlerinin arttığını dile getirdi. Başlangıçta katarakt teşhisi konulduğunu ifade eden Külekçi, durumunun 2019 yılında netleştiğini belirtti. Göz arkasındaki damarlarda meydana gelen hormon bozukluğuna bağlı görme kaybı ile karşılaşan Külekçi, Yozgat’ta tedavi sürecine girmiş durumda.
“Erken Teşhis Olabilseydi Farklı Olabilirdi”
Geç kalınmış bir teşhis ile karşılaşmaktan üzüntü duyduğunu belirten Külekçi, “Görme yeteneğimi kaybetmek istemezdim. Her şey erken teşhis ve tedavi ile belki daha iyi olabilirdi. Şu an bu tümör, görme kaybının ötesinde pek çok rahatsızlığa neden oldu. Fiziksel görünümüm de bundan etkilendi; saç dökülmesi ve görme kaybını hissediyorum. İlk tümör şikayetimle Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne gitmiştim. Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne ve Etlik’e yöneldim. Kısmet Yozgat’taymış. Büyük şehirlerdeki doktorların, operasyon yapmaktan kaçındıklarını düşünüyorum. Ancak Yozgat’taki operasyonu Mevlana Akbaba isimli bir doktor gerçekleştirecek ve bu benim için büyük bir umut” diye konuştu.
“Araç Kullanmayı Çok Özlüyorum”
Uzun yol şoförlüğü yaptığı dönemleri özlemle anan Külekçi, “Araç kullanmayı çok özlüyorum. Araçların lastik sesine göre hareket ederdim. Bugün kullanılan araçlar ise çok karmaşık. Biz motor sesine göre hareket ediyorduk. Teyp kapatır, lastik sesi dinlerdim. Eğer imkanım olsaydı, tır sürmeyi çok isterdim. Şu an 3 buçuk santimetre büyüklüğünde bir tümörüm var ve ilaç tedavisi ile yarım santim küçülmüş. Gelecek dönemde ameliyat olacağım. Umarım, ameliyata gerek kalmaz” şeklinde sözlerini tamamladı.