**Yozgat’ta Gazze İçin Sessiz Yürüyüş Düzenlendi**
İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırıların yıldönümü, Yozgat’ta gerçekleştirilen anlamlı bir yürüyüşle anıldı.
Her Yaştan Kadınlar Bir Araya Geldi
Yozgat’ı etkisi altına alan bu yürüyüş, Türkiye genelinde de yankı buldu. Farklı yaş gruplarından, yediden yetmişe birçok kadın, Yozgat terminali çevresinde toplanarak el ele tutuşarak bir insan zinciri oluşturdu. Beyaz kıyafet giyen katılımcılar, omuzlarına kefiye alarak farkındalık oluşturdu. “Daha adil bir dünya mümkün”, “Özgür Filistin”, “Dünya Beşten Büyüktür” ve “Barış kadınla mümkün” gibi ifadelerin yer aldığı dövizlerle sessiz bir şekilde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşlerini sürdürdü.
Gazzeli Annelerin Sesine Kulak Veriyoruz
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Sarı Öcal, grup adına yaptığı konuşmada, kadınların Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Öcal, tüm dünyaya bu dayanışmayı göstermenin önemini ifade ederken, 81 ilde oluşturulan bu zincirin Gazze’de evlatlarını kaybeden aileler adına yapıldığını belirtti. “Bu zincir, insanlık onurunu korumaya gayret eden herkesindir. ‘Gazzeli bir anne olarak, evime tek bir torba un götüreceksem, buna razıyım’ diyerek sesini duyurmak için buradayız,” şeklinde konuştu.
Küresel Sumud Filosu’na yönelik hukuksuz müdahalelerde bulunulduğunu belirten Öcal, “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığıyla bu haksızlığa kayıtsız kalmadı. Sadece kendi vatandaşlarını değil, 13 farklı ülkeden 101 vicdan sahibinin güvenle ülkelerine dönmelerini sağladı,” dedi.
Yürüyüş, basın açıklamasıyla son buldu.