Yozgat’ta Engelli Bireylerden Askerlik Deneyimi
Yozgat’taki 24 engelli birey, sadece bir günlüğüne askerlik deneyimi yaşadı.
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, engelli bireyler için özel bir program düzenledi. Program çerçevesinde, Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’in yer aldığı masanın etrafında toplanarak, askerlik yemini eden engelli bireyler, unutulmaz anlar yaşadılar. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, yaptığı konuşmasında, “Askerlik hizmeti Türk milletinin kültürü ve inançları açısından son derece önemlidir. Asker ocağı, peygamber ocağı olarak kabul edilir. Askerlik, asker millet anlayışının dünyadaki en güzel örneğini temsil eder” dedi.
Vali Özkan’dan Anlamlı Mesajlar
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Anadolu toprakları, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuş, Türk ordusu bu toprakların sarsılmaz gücüdür. Geçmişten günümüze, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aklı, bilgisi ve bedeniyle vatanına hizmet eden tüm bireyleri selamlıyor, gençlerimizin yeminlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tören çerçevesinde, 24 engelli bireye terhis belgeleri takdim edildi. Ayrıca, jandarma bünyesindeki köpeklerin gösterileri, izleyicilerin büyük ilgisini çekti.
Program Katılımcılarının Düşünceleri
Törene katılan Hülya Erdinç, “Bizleri burada karşılayan tüm askerlere teşekkür ederim. Bugün çocuğum için çok mutlu oldum. Vatanımız ve milletimiz var olsun. Tüm askerlerimizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde duygularını ifade etti.
Hasan Varlık ise, 24 yaşındaki kardeşi Muhammed Emin Varlık adına programda yer aldığını belirterek, “Kardeşim için hem mutluyum hem de hüzünlüyüm. Keşke kendi gibi askere gidebilseydi. Devletimiz, bu anlamda imkan sundu. Kardeşim askerliği seven biri, bu deneyimi bir gün de olsa yaşadığı için seviniyorum” dedi.